Elevii Liceului „Lucian Blaga”, preocupați de consecințele poluării

383
Elevii Liceului „Lucian Blaga”, preocupați de consecințele poluării - xeleviliceublaga-1654076354.jpg
Pe terenul de sport al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, elevii au organizat, marți, 31 mai, un spectacol pentru a celebra, în avans, Ziua Internațională a Copilului, dar și mediul înconjurător, în cadrul proiectului educativ „Reciclăm, donăm, Planeta o salvăm!”.

Spectacolul a debutat cu prezentarea unor flash mob-uri realizate de elevii claselor CP-VIII, sub îndrumarea învățătoarelor și a coordonatorilor activității: director, prof. Iuliana Linea, prof. Elena Vasilache și prof. Maria Drugă. „În ritmul muzicii, elevii au transmis îndemnul lor pentru ocrotirea Planetei, au dansat pentru a determina o schimbare în atitudinea părinților prezenți la eveniment și a elevilor, prin adoptarea unor comportamente eco responsabile”, a transmis prof. Iuliana Linea.

De asemenea, elevii și-au confecționat costume din materiale reciclabile, au realizat decoruri pentru piesele de teatru puse în scenă și au mimat gesturile iresponsabile ale celor care nu respectă natura. Spectacolul realizat a fost o metaforă prin care elevii au dorit să transmită adulților că indiferența manifestată față de nerespectarea mediului are consecințe extrem de grave asupra sănătății. Dacă nu adoptăm un comportament eco responsabil viitorul copiilor noștri este amenințat.

Proiectul educativ „Reciclăm, donăm, Planeta o salvăm!” s-a bucurat de sprijinul partenerilor: Direcția de Sănătate Publică din Constanța și Crucea Roșie, Filiala Constanța. „Prin susținerea partenerilor, elevii au fost informați despre efectele nocive ale poluării asupra sănătății oamenilor, au învățat să recicleze și să selecteze deșeurile pentru a conserva mediul înconjurător”, a declarat directorul liceului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4884 secunde