Elevii Liceului Teoretic „Ovidius” vor putea studia limba germană cu profesori nativi

1428
Elevii Liceului Teoretic „Ovidius” vor putea studia limba germană cu profesori nativi - eleviiliceului-1621358715.jpg

Articole recomandate

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa a fost introdus într-o reţea de unităţi de învăţământ în care elevii vor putea studia limba germană cu profesori din Germania şi chiar vor putea merge la şcoli de vară în această ţară.

În anul școlar 2020 - 2021 Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța se bucură de intrarea în rândul școlilor PASCH, o inițiativă care conectează 2000 de școli în care limba germană ocupă un loc deosebit de important. În cadrul acestui proiect, inițiat de profesor Dorina Văduva, școala și profesorii de limba germană primesc sprijin din partea experților coordonatori, ZfA (serviciul central al școlilor de limba germană din străinătate) reprezentat de Fabrice Liesegang, coordonatorul cadrelor didactice din Germania pentru România și Republica Moldova. În plus, elevii vor avea șansa de a studia limba germană și cu profesori nativi, dar și de a intra în contact cu voluntari, vorbitori nativi de limba germană. De asemenea, se stimulează schimbul de experiență dintre școlile partenere din întreaga lume și școlile germane. Printre posibilele oferte se pot menționa participarea la proiecte, concursuri, consiliere în privința studiilor, școli de vară sau șederi în Germania.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care cresc interesul elevilor pentru studierea limbii germane la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța. Totodată acest eveniment le permite elevilor să susțină examenele „Auf dem Weg zum DSD”, respectiv Deutsches Sprachdiplom I și II în cadrul liceului. Aceste examene le facilitează elevilor accesul la studii în ţările vorbitoare de limba germană, dar și echivalarea competențelor lingvistice din cadrul Examenului de Bacalaureat. Anul acesta au susținut examenul Deutsches Sprachdiplom I un număr de 23 de elevi din clasele a VIII-a şi a XI-a, iar 21 de elevi de clasa a VII-a participă la examenul Auf dem Weg zum DSD. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6313 secunde