Elevii Școlii "Lucian Grigorescu", învățați să mănânce sănătos

185
Elevii Școlii

Articole de la același autor

Mai mari și cu mai multe cunoștințe despre piramida alimentelor, despre cele care trebuie să se regăsească în meniul lor zilnic, despre cum acestea le pot afecta sănătatea și felul în care se simt, anul acesta, elevilor clasei a IV-a Step by Step de la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia li s-a propus să abordeze această zi dintr-o altă perspectivă. 


Pornind de la unul dintre obiectivele educației pentru dezvoltare durabilă - "Foamete Zero", la întâlnirea de dimineață le-a fost lansată o provocare: "Ești o persoană importantă într-o comunitate în care sărăcia este o problemă importantă. Care ar fi măsurile pe care le-ai lua pentru a împărți echitabil hrana?". 


Răspunsurile au fost neașteptate, dar creative, realiste și argumentate. Elevii au continuat să cerceteze și să descopere cum afectează omenirea lipsa hranei. Pentru că au învățat să lucreze cu harta, au descoperit zonele de pe glob unde această problemă afectează cel mai mult și care sunt țările din acele regiuni. 


"Și cum prin joc se învață cel mai bine, s-au împărțit în mod democratic în echipe de lucru și le-a fost propus un concurs cu tema «Hrană pentru toți». Fiecare a avut de rezolvat sarcina lui, iar la final, elevii și-au prezentat ca o echipă sarcinile lucrate la Scaunul Autorului. Efortul lor a fost, desigur, răsplătit. Și cum ar fi putut fi altfel, decât cu o gustare sănătoasă... mere coapte de soarele blând al toamnei", povestește directorul unității de învățământ, prof. Simona Dănilă. 


XXX 
Inspirați de acest eveniment, nici elevii claselor a V-a nu s-au lăsat mai prejos și au desfășurat activitatea intitulată "Mănânci sănătos, crești frumos!". Prezentările ppt, poeziile, sceneta, ghicitorile au avut rolul de a  conștientiza elevii de importanța alimentației în viața noastră, cunoscut fiind faptul că 75% dintre bolile de astăzi sunt consecința alimentației nesănătoase și a stilului de viață dezordonat. 


De asemenea, elevii au avut ocazia de a dezbate diferite subiecte despre alimentație, împreună cu medicul neurolog Mihaela Iacovache, invitatul activității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde