Elevii şi studenţii, supăraţi că nu au fost invitaţi la prezentarea proiectului “România educată”

385
Elevii şi studenţii, supăraţi că nu au fost invitaţi la prezentarea proiectului “România educată” - eleviisistudentii-1625740325.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Mureș (AEM), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Uniunea Studenților din România (USR) și Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) condamnă Administrația Prezidențială pentru faptul că nu a invitat toate asociațiile reprezentative ale elevilor și studenților la ultima conferință din cadrul proiectului “România Educată”.

“Miercuri, 7 iulie., a avut loc la Palatul Cotroceni o întrevedere cu partenerii de dialog social și cu organizațiile neguvernamentale implicate în proiectul «România Educată», în scopul determinării unor concluzii la finalul proiectului. În ciuda implicării încă de la începutul proiectului, la întâlnire nu a fost invitat niciun reprezentant din partea asociațiilor independente de elevi, respectiv din partea Uniunii Studenților din România și a Uniunii Naționale a Studenților din România. Organizațiile au luat parte la scrierea proiectului, participând în grupurile de lucru, implicare ce nu ar trebui să fie ignorată de către Administrația Prezidențială. Situația este dezamăgitoare, având în vedere faptul că o dezbatere eficientă se poate realiza doar într-un mod transparent, cu toți actorii implicați”, transmit reprezentanţii tinerilor.

Aceştia solicită Administraţiei Prezidenţiale ca, de acum încolo, să nu mai ignore beneficiarii sistemului de învăţământ, să păstreze contactul şi dialogul cu toţi reprezentanţii, pentru a lua decizii cât mai transparente şi a da dovadă de interes real faţă de nevoile elevilor şi studenţilor.

“Într-o Românie Educată, transparența decizională, dialogul, și consultarea cu actorii implicați trebuie să triumfe, însă ziua de astăzi ne-a fost dovedit faptul că opiniile beneficiarilor primari ai educației nu sunt relevante pentru autorități. Asociația Elevilor din Constanța a făcut parte din proiect încă de la începutul său, implicându-se activ în grupuri de lucru și în scrierea sa, numai ca acest efort să fie desconsiderat astăzi, prin lipsa invitației la dezbaterea de încheiere. Pentru asigurarea unei educații de calitate este nevoie de o consultare diversificată, reprezentativă pentru întreaga comunitate de elevi și studenți. Dacă ne dorim cu adevărat să atingem dezideratul formulat în numele proiectului, este nevoie ca atitudinea ignorantă față de elevi a autorităților să ia sfârșit”, este de părere preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2269 secunde