Emoții pentru cinci directori de instituții culturale constănțene. O nouă evaluare a mandatului

1966
1

Articole de la același autor

După încă un an din mandatul lor de manageri ai instituțiilor de cultură constănțene, Erwin Șimșensohn, Lelia Rus Pîrvan, Angelo Mitchievici, Aurel Palade și Aurel Mototolea se vor afla, începând cu această săptămână, în fața comisiilor care îi vor intervieva pe marginea raportului de activitate, după ce în prealabil acesta a fost deja analizat.

Comisia pentru evaluarea managerului Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, este condusă de Aurelia Corbeanu – vicepreședinte al Uniunii Teatrale din România. Este primul manager care-și va susține raportul de activitate în cadrul unui interviu marți, 21 martie 2023. Anul trecut, managerul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a obținut nota 9,92.

Urmează, joi, 23 martie, managerul Muzeului de Artă Constanţa, Lelia Rus Pîrvan, să-și susțină raportul de activitate, în fața comisiei pentru evaluare conduse de Virgil-Ștefan Nițulescu - directorul Muzeului Țăranului Român. Primul mandat de manager interimar al Leliei Rus Pîrvan a început în decembrie 2020, la scurt timp după dispariția fulgerătoare a Doinei Păuleanu, fostul director al Muzeului de Artă din Constanța, aceasta fiind prima sa evaluare ca manager.

A doua zi, vineri, 24 martie, se va întruni Comisia pentru evaluarea managerului Bibliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța, Angelo Mitchievici, condusă de Sorin Burlacu – manager Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, Buzău. Reamintim că în luna mai 2021 Mitchievici devenea manager al Bibliotecii Județene, după ce a trecut de concursul desfășurat pentru funcția de director al instituției. În ciuda faptului că la acel concurs a fost notat de comisie cu 7,90, de-a lungul anilor de mandat a dovedit o capacitate managerială deosebită, reușind să deschidă larg ușile acestei instituții către comunitatea constănțeană și inițiind o serie de activități foarte bine primite de public. Ca dovadă, la evaluarea managerială de anul trecut a obținut nota 10. Mitchievici este profesor universitar doctor la Universitatea „Ovidius” din Constanța, unde predă Literatură română și literatură comparată.

Tot cu nota 10 a fost evaluat în 2022 pentru activitatea primului an de mandat și Aurel Palade, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța. Pentru evaluarea din 2023 este programat la interviu luni, 27 martie, în fața comisiei conduse de Mihaela Rus – director general al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

Ultimul interviu de evaluare, pe 29 martie, va fi susținut de managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aurel Mototolea, în fața comisiei conduse de Sorin - Cristian Ailincăi – director al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea. În 2022, managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aurel Mototolea, a obținut nota finală 9,65.

După aducerea la cunoștința managerului a rezultatului evaluării, a notei şi a concluziilor raportului întocmit de comisia de evaluare, în termen de 24 de ore de la încheierea procedurii de evaluare, conform art. 41 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă, urmează etapa de depunere a contestațiilor, în termen de trei zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului.

Așadar, din cele șapte instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, cinci manageri se află zilele acestea în evaluări.

Celelalte două instituții, respectiv Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, au, la ora actuală, directori interimari.



Comentează știrea

un curios
20 martie 2023
administratia locala contemporana

Dl Mototolea La primul concurs de directori ati luat 6. Cum s-a produs transformarea?A intervenit PNL ul sau ati schimbat comisia cu Opris si Magiru? Mari specialisti, nu gluma! Va intreb ca desi sunteti foarte eficient acum, atunci...nu erati; cica! Sau concursul ala era doar de forma... geometrica?Trebuia sa fiti in cerc!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4514 secunde