Poftiți la teatru! Spectacolele acestui weekend pe scenele constănțene

110020
Poftiți la teatru! Spectacolele acestui weekend pe scenele constănțene - fond-teatre-1678476920.jpg

Articole de la același autor

Constanța culturală marchează un week-end bogat în oferte de petrecere a timpului liber, la ceas de seară, toate cele trei teatre constănțene programând spectacole din cele mai diverse registre: de la operă la piese pentru tineri și copii.

În această duminică, 12 martie, melomanii sunt așteptați, de la ora 19:00, în fotoliile sălii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța pentru a se bucura de ariile din opera „Carmen”, compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera mondială a operei a avut loc la „Opéra Comique“ din Paris, pe data de 3 martie 1875.

Din distribuția spectacolului de duminică, 12 martie, realizat în regia artistică a Răsvanei Cernat și scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu, fac parte Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Laura Eftimie, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Leonard Bernad București, Marius Eftimie.



Sala Studio a Teatrului de Stat


Tinerii actori ai Teatrului de Stat îi invită pe constănțeni să se alăture într-o călătorie din orașul romantic Verona până în Țara Soarelui Răsare, cu povestea atemporală a lui Shakespeare despre prietenie și dragoste. Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19, Teatrul de Stat Constanța prezintă, la Sala Studio, „Doi tineri din Verona", de William Shakespeare, un spectacol care începe cu un meci de rugby și continuă în Extremul Orient, un spectacol proaspăt, în care oricine se poate regăsi.

Duminică, 12 martie, ora 19:00, se joacă spectacolul „Universuri paralele”, în regia lui Radu Iacoban. Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul, Danny, moare într-un accident. Cei doi soți fac eforturi să își continue existențele, fiecare încercând un alt fel de a depăși tragedia, dar se întâlnesc în final în decizia tacită de a accepta că durerea nu se va sfârși niciodată.

Spectacolul se constituie într-o autopsie a tragediei, investigând, cu meticulozitate, cu empatie și cu umor, profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.

Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.



Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de Mare”


Sâmbătă, 11 martie, de la ora 10.30, îndrăgitul basm „Cenușăreasa”, după Ch. Perrault, va prinde viață datorită actorilor Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Cătălina Oțeleanu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Andrei Stroescu, Ion Ciolan, Grațian Prisacariu, Arina Cojocaru, Alina Manțu.

Iar duminică, 12 martie, pentru că povestea cu „Cei trei purcelușI”, după J.O. Halliwell-Phillips, nu încetează să-i fascineze pe cei mici, conducerea teatrului a decis să se joace în dublă reprezentație, de la ora 10,30 și de la ora 12. În distribuție: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5375 secunde