Un pasionant studiu de caz, spectacolul ”Îndoiala” se joacă la Sala Studio a Teatrului de Stat

246
Un pasionant studiu de caz, spectacolul ”Îndoiala” se joacă la Sala Studio a Teatrului de Stat - teatrul-de-stat-1677837559.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 19, la Sala Studio a Teatrului de Stat din Constanța se joacă spectacolul „Îndoiala”, în regia Dianei Mititelu.

În predica sa care deschide spectacolul, părintele Flynnspune: „Îndoiala poate fi o legătură la fel de puternică și de eliberatoare ca certitudinea. Când ești pierdut, nu ești singur”.

Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca şi piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii. Îndoiala ca îndepărtare de certitudine, de credinţă, pentru a opera o necesară reconectare la prezent, la realitatea atât de schimbătoare a umanităţii.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer şi cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca şi piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii. Îndoiala ca îndepărtare de certitudine, de credinţă, pentru a opera o necesară reconectare la prezent, la realitatea atât de schimbătoare a umanităţii.

În distribuție: Iulian Enache (Părintele Brendan Flynn), Dana Dumitrescu (Sora Aloysius Beauvier), Cristiana Luca (Sora James), Laura Iordan (Doamna Muller).

Ultimele bilete la spectacolul de sâmbătă, 4 martie - „Îndoiala” pot fi procurate de AICI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde