Recordul unui proiect inedit. În câteva ore, Teatrul de Stat a epuizat biletele pentru ”Autostrada spre teatru”

484
Recordul unui proiect inedit. În câteva ore, Teatrul de Stat a epuizat biletele pentru ”Autostrada spre teatru” - seasidestoriesplaja1-1677073014.jpg

Articole de la același autor

Pornind de la proiecte similare ale teatrelor din Craiova și din Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat din Constanța a inițiat un proiect, inspirat denumit „Autostrada spre teatru”, prin care, pentru o zi, orașul de la malul mării oferă vizitatorilor o experiență culturală complexă. Ideii inițiale de a aduce la teatru spectatori din afara orașului, i-au adăugat o vizită la Muzeul de Artă Constanța și un tur cu ghid în Peninsulă. Sâmbătă, 25 februarie, va fi prima ediție a acestui proiect.

Directorul general al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a declarat „Obiectivul nostru principal este de a face din Constanța o destinație culturală importantă, de a demonstra că acest oraș are un potențial extraordinar, dincolo de frumusețea plajelor și puterea de atracție a Mării Negre. Suntem convinși că oamenii și instituțiile de cultură pot genera un tip de turism cu totul aparte, acel turism cultural care a schimbat de multe ori în lume imaginea și dinamica unei comunități aparent inerte din acest punct de vedere”.

Programul excursiei de o zi cuprinde transportul de la București (plecarea din parcarea din fața Teatrului Național București), vizită cu ghid la Muzeul de Artă Constanța (unul dintre cele mai frumoase muzee de acest gen din țară), program liber (TSC va pune la dispoziție o listă de recomandări pentru masa de prânz, la restaurante partenere, care oferă reduceri pentru participanții la acest program), tur ghidat de Diana Slav în Peninsula orașului Constanța, cu povești din istoria și legendele Tomis-ului, spectacolul SEASIDE STORIES, regia Radu Afrim, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, iar seara târziu plecarea spre București.

La această primă ediție, la reprezentația spectacolului Seaside Stories, care este principala atracție a excursiei, doar 27 de locuri au fost rezervate participanților la „Autostrada spre teatru”, iar biletele (la prețul modic de doar 150 lei), care au fost puse în vânzare online, s-au epuizat foarte repede, în doar câteva ore de la anunțul programului pe rețelele sociale.

„Sperăm să includem, la alte ediții, și vizite la celebrele cetăți antice din județ, celelalte muzee importante din oraș, experiențe gastronomice specifice dobrogene și multe alte puncte de interes cultural. Ne dorim ca acest proiect să devină unul de tradiție și el să contribuie la drumul pe care îl au de parcurs Constanța și întreaga Dobroge pentru a căpăta o forță de atracție cu totul aparte pentru iubitorii de cultură, artă și istorie”, au transmis reprezentanții teatrului, mulțumind Consiliului Județean Constanța pentru susținerea permanentă a proiectelor Teatrului de Stat Constanța, precum și partenerilor care sprijină această primă ediție a proiectului „Autostrada spre Teatru”: Primăria Municipiului Constanța, Muzeul de Artă Constanța, Diana Slav (Constanta Walking Tours with Diana Slav), Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3909 secunde