Expoziția itinerantă Book Impact – Cartea Dobrogeană, vernisată la Biblioteca Națională a României

228
Expoziția itinerantă Book Impact – Cartea Dobrogeană, vernisată la Biblioteca Națională a României - 31151591152886405924668045901769-1666595057.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 24 octombrie, la ora 13.00, la Biblioteca Națională a României va fi vernisată expoziția itinerantă de carte din cadrul Proiectului cultural Book Impact – Cartea Dobrogeană, care se desfășoară sub egida Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în parteneriat cu Biblioteca Națională a României și își propune promovarea unor informații bogate despre regiunea dobrogeană de-a lungul timpului.

Expoziția Book Impact – Cartea Dobrogeană aduce în atenția publicului cărți anastatice despre Dobrogea și cărți care au fost editate de-a lungul anilor, în cadrul unor proiecte culturale, inițiate de Secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” –Promovare Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța  „Teodor T. Burada” despre datinile și tradițiile din Dobrogea.

Book Impact – Cartea Dobrogeană se dorește a fi un itinerar cultural de amploare care adună, unește și promovează informații bogate despre istoria, cultura, tradițiile  și datinile pe care le regăsim în Dobrogea. De asemenea, cărțile care urmează a fi expuse ilustrează totodată, melanjul etnico-demografic al Dobrogei cu toate coloraturile lui orientale ce a transformat Dobrogea într-un imens muzeu viu; un muzeu de studii și cercetare plin de piese interesante, curioase și foarte rare care merită făcute cunoscute tuturor generațiilor. Astfel, proiectul va contribui considerabil la promovarea tradițiilor, la educarea publicului în spiritul păstrării și cunoașterii valorilor identitare, fiind totodată un bun prilej de a-l familiariza cu limba română veche, cu maniera de scriere, cu lexicul românesc uitat, sau cu fundamentul exprimării științifice din epoci apuse. Proiectul face parte din lista evenimentelor culturale pentru anul 2022 din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, și presupune organizarea unei expoziții itinerante ce a călătorit în mai multe orașe.

Cea de-a treia expoziție, va fi realizată în București în parteneriat cu Biblioteca Națională a României din București și va fi prezentată de doamna Ștefania-Laura Abibula-Stroe, director general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0396 secunde