Expoziție la Muzeul de Artă, dedicată lui Ovidius

183
Expoziție  la Muzeul de Artă, dedicată lui Ovidius - expozitie-1511361828.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu filiala județeană a Uniunii Artiștilor Plastici, organizează, în perioada 23-30 noiembrie, o expoziție inedită dedicată marelui poet latin Publius Ovidius Naso.

În cadrul acesteia, vor expune 21 de artiști plastici din Italia, Grecia, Bulgaria și România, care au realizat lucrări de grafică pentru proiectul "Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. - 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - Bimilenar".

De asemenea, pe simezele muzeului vor apărea imagini care ilustrează omagiul adus lui Ovidius prin intermediul unei expoziții de artă contemporană, cu care o echipă de la Muzeul de Artă Constanța a parcurs deja șase orașe din Italia, Grecia și Bulgaria, reprezentative pentru drumul de exil pe care poetul l-a făcut acum mai bine de 2.000 de ani, până la Pontul Euxin.

Cei 21 de artiști sunt: Lino Alviani, Arturo Faiella, Yoselin Giovani, Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis, Kostis Spanopoulos, Peter Lazarov, Yavora Petrova, Bozhidar Tonev, Loretta Băluță, Marieta Besu, Eugenia Botezatu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Anna-Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Șerban Sandu și Atena Simionescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.709 secunde