Expoziţii interactive şi şcoală de vară pentru elevi la Muzeul de Arheologie Callatis

233
Expoziţii interactive şi şcoală de vară pentru elevi la Muzeul de Arheologie Callatis - creative2-1631640540.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Arheologie Callatis va găzdui, săptămâna aceasta, cea de-a zecea ediţie a Şcolii de Vară Medii Virtuale (creative). Evenimentul este organizat de Direcţia de Cultură şi Sport Mangalia, în colaborare cu Laboratorul de Cercetare în domeniul realităţii Virtuale şi Augmentate din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii „Ovidius” Constanţa.

Şcoala de Vară se va desfăşura online şi se adresează tuturor elevilor şi studenţilor interesaţi de aplicarea realităţii virtuale în reconstrucţia virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea. Activitatea este cuprinsă în proiectul „Un viitor pentru trecut – clasarea şi valorificarea patrimoniului epigrafic şi sculptural callatian”, cu finanţare nerambursabilă în valoare de aproximativ 129.000 de euro.

Cu acest prilej, în cadrul muzeului este prezentată şi expoziţia inovativă şi interactivă „Un viitor pentru trecut”, dedicată publicului de toate vârstele. Este expus materialul numismatic, epigrafic şi sculptural, de o valoare patrimonială deosebită, restaurat şi clasat în cadrul proiectului. De asemenea, poate fi admirată reconstituirea virtuală a unui templu antic din elemente arhitectonice şi sculpturale aflate în colecţia muzeului callatian, ce constituie componenta inovativă a proiectului expoziţional. În plus, expoziţia are şi o componentă interactivă, prin explorarea a 20 de exponate muzeale scanate 3D şi reconstituirea virtuală a acestora.

Mai mult decât atât, muzeul organizează ateliere educative de modelaj în lut şi de croitorie fără ac. „Scopurile demersului sunt readucerea în actualitate a unor tehnologii vechi şi specifice comunităţii şi atragerea publicului tânăr către istorie, arheologie şi artizanat, precum şi creşterea gradului de atractivitate a ofertei muzeale şi valorificarea potenţialului turistic şi cultural al zonei”, explică managerul proiectului, Tatiana Odobescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6654 secunde