„Fata babei şi fata moşneagului”, pe scena Teatrului „Căluţul de mare”

254
„Fata babei şi fata moşneagului”, pe scena Teatrului „Căluţul de mare” - fatababei2-1624990007.jpg
Sâmbăta aceasta, pe 3 iulie, de la ora 11.00, sunteţi aşteptaţi împreună cu cei mici la Teatrul de Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, la spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”, după Ion Creangă. Regia şi scenariul poartă amprenta lui Daniel Stanciu, scenografia este semnată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica de Dan Bălan. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi zece ani şi durează 55 de minute. Reprezentanţii instituţiei de cultură susţin că originalitatea cu care s-a transpus în scenă binecunoscuta şi îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezenţa actorului lângă păpuşa personaj, dăruiesc spectacolului un plus de interes în vizionarea lui.

Mai mult decât atât, spectatorul este fascinant prin povestea în sine, dar şi prin modul în care este vizibilă mişcarea şi interpretarea personajelor păpuşi, expresivitatea acestora din urmă fiind predominantă. Reacţiile spectatorilor mari şi mai ales mici sunt atât de spontane, încât ideea ca răul este pedepsit întotdeauna devine foarte clară.

Piesa are la bază binecunoscuta poveste a lui Creangă, în care apar personajele principale, moşneagul şi baba, care aveau fiecare câte o fată. Fata babei era slută, leneşă, ţâfnoasă şi rea la inimă, iar cea a moşneagului era frumoasă, harnică, ascultătoare şi bună la inimă. Ce se întâmplă cu acestea, prin ce aventuri trec, veţi vedea dumneavoastră, urmărind spectacolul. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6208 secunde