Spectacol-laborator al studenţilor actori, pe scena Teatrului „Căluţul de mare”

231
Spectacol-laborator al studenţilor actori, pe scena Teatrului „Căluţul de mare” - spectacollaboratoramalia1-1623593992.jpg

Articole de la același autor

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă, joi, 17 iunie, de la ora 18.00, o premieră inedită - spectacolul-laborator „Amalia respiră adânc”, spectacol pentru tineret, cu studenți masteranzi ai Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Piesa a fost pusă în scenă în colaborare cu Teatrul „Căluțul de mare” în cadrul programului „Primul pas către profesionism”.

Textul piesei îi aparține Alinei Nelega, critic literar, dramaturg, eseist, prozator și publicist român contemporan. Regia artistică este realizată de Aurel Palade, regizor și manager al Teatrului „Căluțul de mare”, iar coregrafia spectacolului este concepută de Alice Safta.

Spectacolul prezintă povestea vieții unei femei, ce traversează perioada comunistă din România, în intervalul 1960 - 1989 până în anii 2000; personajul principal este prezentat în diferite etape ale vieții, pe parcursul perioadei întunecate la propriu și la figurat a comunismului dar și după căderea acestuia, când eroina piesei pătrunde în lumea libertății capitaliste, pe care o înțelege la fel de puțin spre deloc.

Finalul oferă publicului o stare de confuzie senină, prin care înțelege că Amalia este o învingătoare, ce reușește să traverseze întunericul comunismului, cu traumele și durerile acestui regim: etapa de pionieră din copilărie, adolescența furată, moartea fiului, ucis în încercarea trecerii clandestine a frontierei sau bucuria dulce-amară a anilor în care își aștepta fratele la aeroport. Aceeași seninătate confuză o ajută să supraviețuiască și în jungla capitalistă, această stare de alienare, reprezentând, probabil, mecanismul mental prin care micuța, ce provenea dintr-o familie cândva bogată, a reușit să învingă regimul totalitar.
Distribuția este alcătuită din studenți masteranzi ai Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, Cristiana Drăgan, Irenne Aldea, Alina Crăiță, Nicoleta Lungu.

Accesul la reprezentaţie este gratuit, în limita locurilor disponibile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0905 secunde