Femeia: de la sex-simbol la voce în societate. Lalelele înfloresc și femeile se sărbătoresc!

5697

Articole recomandate

Ziua de 8 Martie, sărbătorită pentru prima dată la New York în 1909, în timpul unui protest pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale femeilor din Statele Unite, a devenit ulterior o sărbătoare internațională. În România, aceasta a fost declarată sărbătoare oficială abia în 2010, fiind de atunci sărbătorită în fiecare an.



Indiscutabil, una dintre cele mai notorii voci feminine a fost cea a faimoasei Marilyn Monroe, actrița secolului XX și una dintre cele mai recognoscibile sex-simboluri din istorie. Aceasta a avut un impact profund asupra societății în timpul și după viața

sa. Ea a redefinit standardele de frumusețe și feminitate. Pentru a demonstra că nu hainele definesc omul, aceasta a realizat una dintre cele mai scandaloase ședințe foto din cariera ei, îmbrăcându-se într-un sac de cartofi. Fiind judecată pe parcursul întregii sale vieți, putem presupune că miss Monroe ar empatiza, dacă ar fi printre noi acum, cu mesajul piesei ‘’Macarena’’ a Erikăi Isac, mult controversată în mediul online. (Sursa foto: hollywoodreporter.com)



Prin eleganța și compasiunea sa, Prințesa Diana de Wales a ajuns, în timpul scurtei sale vieți, în inimile fiecărui cetățean. De la visul de a deveni balerină, Diana Spencer a ajuns să se opună standardelor regalității engleze, devenind un exemplu pentru generațiile ulterioare. Aceasta a luptat pentru combaterea prejudecăților privind bolile mentale și s-a împotrivit minelor terestre. Totuși, cea mai semnificativă schimbare pe care aceasta a oferit-o a fost atingerea copiilor infectați cu virusul HIV în timpul în care nimeni nu știa în ce consta boala și cum se transmite. (Sursa foto: people.com)

Având în vedere că, o mare parte din istorie, femeile nu aveau nici măcar drept de vot, este îmbucurător să vedem că una dintre ele a devenit pentru prima dată în istorie președintele Consiliului European de astăzi, și anume Ursula von der Leyen. Contrar provocărilor aduse în timpul mandatului ei din cauza pandemiei și războaielor, aceasta a reușit și continuă să ajute refugiații războiului din Ucraina și să promoveze incluziunea statelor prietene UE (Serbia,Moldova). Citând portalul Deutschland.de, ,, (…) este o femeie puternică: un medic cu calificare completă, mama a 7 copii, un călăreț de dresaj desăvârșit și una dintre cele mai experimentate femei din politica germană’’, fapt ce nu poate decât să inspire. (Sursa foto: jurnalul.ro)




Acestea și multe alte exemple ne demonstrează puterea și influența genului feminin în societate, pe care le sărbătorim astăzi. La mulți ani tuturor femeilor!

Ana-Cristina FILIP

Cristina PASCAL

Sebastian DINESCU

Studenți ai specializării Jurnalism, anul 1, din cadrul Universității Ovidius, Constanța




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde