Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, nemuritor pe timp de pandemie

710

Articole de la același autor

Doar două zile ne mai despart până când va bate gongul celei de-a 46 ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 decembrie, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Evenimentul cuprinde 15 evenimente culturale deosebite, printre care și două premiere. 


Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, instituţia de cultură a făcut toate eforturile necesare pentru a nu rupe tradiţia şi să organizeze, şi în acest an, mult doritul şi apreciatul festival de muzică şi dans. Imediat ce a a intrat în posesia rectificării de buget, luna trecută, conducerea TNOBD şi-a făcut planurile despre cum trebuie organizat şi cum trebuie să se desfăşoare evenimentul în 2020. 


„Rectificarea de buget de luna trecută ne-a permis să facem festivalul. Norocul nostru a fost că, în ultimele luni nu am avut cheltuieli foarte mari nefuncționând o perioadă de timp. Noi avem cheltuieli mari atunci când avem deschis și ne plătim colaboratorii, pentru că fără ei nu ne descurcăm. Totuşi, chiar dacă nu primeam acești bani, ne chinuiam și tot trebuia să-l facem”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Daniela Vlădescu, directorul teatrului. Ea a precizat că din cele 15 spectacole, două sunt premiere. Prima, „Prinț și Cerșetor”, va avea loc în data de 29 noiembrie, iar pe 5 decembrie, publicul va putea participa la opera „Povestirile lui Hoffman”. Cum nu au avut bani să plătească un scenograf, care să se ocupe şi de costume, această parte i-a revenit tot managerului instituţiei. 


Ca urmare, festivalul va aduce în atenţia constănţenilor seri deosebite, şi chiar o seară de folk, la care invitaţi speciali sunt Ada Milea şi Daniel Iancu. De ce tocmai folk? Pentru că folk-ul este un gen pe care nu ai unde să-l promovezi. În plus, publicul se poate relaxa cu o seară de romanţe. „Romanţa este genul unei vârste anume, de nostalgie, de amintiri, care cred că este binevenit oricând. În plus, avem şi o seară de recitaluri din peisajul liric românesc, cu două artiste care fac mereu înconjurul lumii. Toate aceste evenimente sunt de o calitate extraordinară, în care publicul poate să se regăsească. La acestea se adaugă seri de balet, concerte simfonice, opere şi operete”, a completat Daniela Vlădescu.


Precizăm că festivalul debutează în data de 31 octombrie, la ora 18.30, cu o gală extraordinară de operă, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu. Pe scenă vor evolua următorii artişti: Ionuţ Pascu, Paul Lungu, Georgeta Grigore, Elena Rotari, Laura Eftimie, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie. Următoarele spectacole sunt: „Rigoletto”, „”Folk şi vorbe de duh”, „Don Quijote”, „Bal Mascat”, „Armonii muzicale în prag de toamnă”, „O noapte la Veneţia”, „Flautul fermecat”, „Mari artişti români în recital”, „Izvoarele romanţei”, „Carmen”, Concert simfonic, „Prinţ şi cerşetor”, „La mulţi ani, România mea!”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9696 secunde