Final de an sub semnul artelor. Recital de muzică medievală la Colegiul "Regina Maria"

26161

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, elevii claselor de flaut, din cadrul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Magdalena Ghilescu, Livian Trufin, Lavinia Grancea și a profesorilor corepetitori Anca Simionescu și Cornelia Zurita, au oferit un recital

Joi, 7 decembrie, de la ora 17, în Sala Sergiu Celibidache a aceluiași prestigios colegiu vocațional de arte, va avea loc un recital de muzică medievală, organizat de Diana Adriana Irimia. Coordonați de prof. Veronica Cristina Radu, elevii Andreea Andrei, Maria Chiselenco, Luiza Dasclu, Irisa Filip, Briana Florea, Ștefan Hairabetian, Bogdan Irimia, Ana Maria Moscaliuc, Luiza Negraru, Daria Ostachi, Elena Perianu, Octavian Radu și Mario Slăvescu vor interpreta lucrări de Guido D Arezzo, Hildegard von Bingen, Alfonso X El Sabio.

De altfel, în acest final de an, toate catedrele vocaționale ale Colegiului de Arte constănțean au adus în palmaresul instituției o serie de distincții și premii. Pianista Inya Cutova, clasa a VIII-a, a participat la Filarmonica din Târgu-Mureș, la concertul simfonic dedicat câștigătorilor Concursului Internațional de Pian din Tg. Mureș, respectiv finaliștilor întrecerii. Iar pianista Irisa Filip, clasa X-a D, a reprezentat colegiul constănțean la un concert care a avut loc în Germania, la Dusseldorf. Ambele pianiste îl au ca profesor îndrumător pe Ioan Caruțiu.

De asemenea, în luna noiembrie, catedra de coregrafie a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” a înregistrat o serie de succese la ultima competiție din acest an, prin grațioasele eleve antrenate de Angelica Elena Mihale Ceară și Delia Boeru. La cea de-a IV-a ediție a DanceRo Competition care a avut loc la Sala Rapsodia din București, au obținut premii și mențiuni Florica Trestioara, Alexia Dasoveanu, Alexandra Neacșu, Antonia Badea, Ioniță Georgiana, Liana Ion, Mara Hairabetian, Bianca Neculae, Sophia Dașoveanu, Daria Petcu. „Felicitări pentru rezultatele obținute la cele mai disputate categorii de vârstă! Mulțumim părinților pentru implicare și sprijin!”, au transmis cele două profesoare, mândre de reușitele elevelor lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3349 secunde