Florin Piersic aduce "Străinii în noapte" pe scena Casei de Cultură

241
Florin Piersic aduce

Articole de la același autor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța începe anul în forță. Primul spectacol din 2018 va avea loc pe data de 26 ianuarie, începând cu ora 19.00, și îi are ca protagoniști pe Florin Piersic și Medeea Marinescu, în piesa "Străini în noapte", a cărei regie este semnată de Radu Beligan. Potrivit directorului instituției, Gheorghe Ungureanu, spectacolul are loc cu o zi înainte ca renumitul actor să împlinească venerabila vârstă de 82 de ani.

Născut din părinți bucovineni, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1957. La doi ani după absolvire, el a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în "Discipolul diavolului". Au urmat "Tragedia optimistă", "Oameni și șoareci" sau "Orfeu în Infern", piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. În toți acești ani, actorul a jucat o mulțime de roluri.

În piesa "Străini în noapte", Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei, care, după o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără. Ea știe cine este el și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața.

Până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturisește mai întâi că este prostituată și îi cere bani, apoi că, de fapt, este reporter și că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situație sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat.

Piesa este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiș, ci pentru că este o capodoperă, o piesă de teatru în care toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce urmează, ce vor zice și cum va decurge acțiunea. Pentru doritori, prețul unui bilet este 90 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Grigore Leșe cântă la Constanța
Pagina a fost generata in 1.6537 secunde