"Folk de colecție", la Casa de Cultură din Constanța

520

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați la Casa de Cultură a Sindicatelor, vineri, 14 februarie, ora 19.00, la un "Folk de colecție", în interpretarea unor monștri sacri ai genului: Vasile Șeicaru, Victor Socaciu și Ducu Bertzi. Practic, pe scenă vor urca trei cantautori celebri, care au făcut scris alfabetul muzicii folk. Ei vă invită să ascultați o mulțime de piese, dintre care amintim doar câteva: "La un ceai", "Noapte fără anotimp", "Floare de colț", "Ceas fără timp", "Suflet fără chei". 
Prețul unui bilet variază între 60 și 100 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. 


XXX 
Vasile Șeicaru este un cântăreț și autor român de muzică folk ce și-a făcut debutul în formația "Cristal", ca solist vocal, în 1970. Din 1978, devine membru al Cenaclului "Flacăra", fiind recrutat de însuși Adrian Păunescu în timpul unei transmisiuni tv din Galați. 


Victor Socaciu și-a făcut debutul pe scena școlii. Acolo avea un grup muzical, "Zodiac", și cânta piese din repertoriul unor trupe la modă la vremea aceea. Era chitarist, solist vocal și șef al trupei. Mai târziu, a  urmat cursurile de chitară clasică la Școala populară de artă. Din păcate, în facultate, trupa s-a destrămat, deoarece membrii săi au plecat în diferite colțuri ale țării. 
Ultimul solist care vă va încânta auzul pe 14 februarie este Ducu Bertzi, un cantautor și folkist român. În paralel cu școala generală, el a studiat opt ani vioara la școala de muzică din Sighet. Din clasa a IX-a, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul "Mi bemol rock". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9572 secunde