Veste bună pentru copii. Se reia spectacolul "Califul barză"

195
Veste bună pentru copii. Se reia spectacolul

Articole de la același autor

Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare" reia, începând de duminică, 19 ianuarie, ora 10.00, spectacolul "Califul barză", o adaptare după povestea lui Wilhelm Hauff. Regia artistică a spectacolului este semnată de Daniel Stanciu, scenografia de Cristina Pepino, pe muzica realizată de Gabriel Basarabescu. 


Din distribuție fac parte: Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisăcariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru. 


Reprezentanții instituției de cultură spun că acesta este un spectacol oriental în care povestea Califului barză cucerește pe toată lumea prin hazul și originalitatea lui, încă de la început. Frumoasa prințesă Carolina, de care Marele Calif este foarte îndrăgostit, este răpită de vrăjitorul Barbanaduk, transformată în cucuvea și ținută într-o colivie, până când va accepta să-i fie soție uriașului vrăjitor. 


Salvarea Carolinei va veni, însă, în urma unor spectaculoase transformări în berze ale Califului îndrăgostit și ale slujitorului acestuia, fidelul și lingușitorul Abdulah. Berzele vor ajunge la timp în castelul vrăjitorilor și o vor salva pe prințesă, datorită miraculosului praf albastru și al unor cuvinte magice deslușite de înțeleptul Selim: mutaboribilis horibilidricudini. 
Povestea se încheie fericit, cu o nuntă frumoasă, unde toți invitații vor dansa în ritmul unui autentic dans oriental. 
"Ce-ar fi să ne imaginăm o clipă că ne putem transforma și noi în păsări, că putem zbura, că putem visa și trăi frumos? Haideți să zburăm împreună cu Califul!", este îndemnul actorilor constănțeni. 


Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta mai mare de 5 ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5448 secunde