Frați de sânge și de... arme! Soră și frate, militari la marea paradă de Ziua Națională a României

942
Frați de sânge și de... arme! Soră și frate, militari la marea paradă de Ziua Națională a României - fotofondfratidesangesiarme-1574897843.jpg

Articole de la același autor

Bucuria, emoțiile și mândria se vor multiplica, anul acesta, cu doi pentru familia Lungu, ai cărei copii se pregătesc, zilele acestea, cot la cot, pentru marea paradă de Ziua Națională a României.


O soră și un frate, fata elevă în anul întâi la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, băiatul elev al Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, participă, în premieră, anul acesta, umăr la umăr, la parada de Ziua Națională a României, la București.


Auzim adesea de frați mai mici care aleg să calce pe urmele fraților mai mari, fie că este vorba de adoptarea unei pasiuni sau de alegerea carierei. Rolurile s-au inversat puțin pentru frații Luana și Iulian Lungu. După ce Iulian a ales să devină elev al Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, sora lui mai mare i-a urmat exemplul și este acum elevă în anul întâi la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu".


"Încă din clasa a VIII-a mi-am dorit să urmez un liceu militar. M-am străduit, am lucrat, m-am pregătit intens și am fost admis la Colegiul Național Militar de la Constanța. Da, eu am fost primul care a intrat și i-am povestit surorii mele cât este de bine, iar ea s-a ambiționat, a trecut probele și a intrat la Școala de Maiștri Militari. Eu, după ce voi absolvi liceul militar, vreau să fiu admis la Academia Navală. Din punctul meu de vedere, marina este cea mai frumoasă armă și știu că și sora mea crede la fel!", povestește Iulian Lungu.


Îndrăgostiți de mare


Amândoi se declară iremediabil îndrăgostiți de mare și de marina militară, însă cel care le-a ghidat pașii către învățământul militar de marină a fost tatăl lor. "Noi ne-am născut în județul Olt și amândoi, de mici, iubim marea. Copil fiind, priveam navele în largul mării, iar cele militare mă fascinau. Credeam că ele pot domina toate mările și oceanele, pot învinge, prin forța lor, orice obstacol natural sau artificial. De atunci suntem îndrăgostiți de navele militare, o dragoste pe care o purtăm mereu în suflet proaspătă ca în prima zi. Recunosc, tata a fost cel care ne-a îndrumat pe acest drum frumos", mărturisește Luana Lungu.


Defilare umăr la umăr, la Arcul de Triumf


Lunile de instrucție și viață cazonă pe care cei doi frați Lungu le-au petrecut, în paralel, la Constanța culminează pe 1 Decembrie cu momentul în care amândoi, pe rând, vor defila spre Arcul de Triumf din București, alături de militari din toate categoriile de forțe ale Armatei României, marcând 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri.


"Suntem mândri și fericiți că mergem umăr la umăr pe același drum profesional. Cu siguranță, alegerea pe care am făcut-o ne-a apropiat mai mult și ne face pe zi ce trece mai puternici", mai spun cei doi frați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0768 secunde