Premieră pe țară la Teatrul de Stat Constanța: "Lasă-mă să intru"

260
Premieră pe țară la Teatrul de Stat Constanța:

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Teatrul de Stat Constanța (TSC) prezintă publicului de la malul mării o nouă premieră pe țară, spectacolul "Lasă-mă să intru", în regia lui Vlad Cristache, care la numai 32 de ani, a regizat peste 30 de spectacole și se poate lăuda cu numeroase nominalizări și premii la festivalurile importante. Scenografia este realizată de Mădălina Niculae și Andreea Tecla, laureate, de curând, cu premiul pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2019. 


În vechiul Tomis, avanpremiera este programată joi, 28 noiembrie, iar premiera va fi prezentată vineri, 29 noiembrie și sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19.00. Reprezentanții instituției de cultură spun că "Lasă-mă să intru!" este o adaptare scenică de Jack Thorne, după un roman și un film suedeze, jucată pentru prima dată pe scene din Marea Britanie. Traducerea poartă semnătura lui Bogdan Budeș. Oskar este un adolescent timid, umilit de colegii de școală, sufocat de o mamă instabilă și ignorat de un tată egoist. Eli, o adolescentă misterioasă, care nu simte frigul, n-a mai văzut niciodată un cub Rubik și nu iese din casă decât noaptea. Spectacolul este un thriller poetic, o poveste de dragoste dintre Oskar - un puști singuratic și Eli - copilul-vampir, doi ciudați vulnerabili care nu-și găsesc locul în lume și care ajung să se salveze reciproc.


Situația imaginată de romancierul suedez John Ajvide Lindqvist este într-atât de ciudată, prin evenimentele sângeroase și prin natura supranaturală a unuia dintre personajele principale, dar și prin relația paradoxală de iubire adolescentină, încât poate da naștere unei multitudini de interpretări, de meditații și de emoții.  


Titlul face trimitere la un amănunt din legendele asociate vampirilor, și anume la faptul că un astfel de personaj, care se hrănește cu sângele oamenilor, nu poate intra într-o casă dacă nu primește explicit permisiunea celor care locuiesc în ea. 
Distribuția este formată din Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Iulian Enache, Mirela Pană/ Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru, Florentin Roman.


Trebuie menționat faptul că spectacolul beneficiază de o montare neconvențională, în care publicul va împărți scena cu actorii. Din acest motiv, numărul de spectatori va fi limitat la 80.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5081 secunde