"Lacul Lebedelor", pe scena Casei de Cultură din Constanța

274

Articole de la același autor

"Lacul Lebedelor" este un spectacol care, în nici un caz, nu trebuie ratat. Așa că, nu vă faceți planuri pentru ziua de 29 noiembrie, ora 19.00, pentru că artiștii Teatrului Academic Municipal de Operă și Balet din Kiev vă vor oferi o seară de neuitat. Baletul realizat în patru acte al lui Piotr Ilici Ceaikovski revine pe scenele din România, după o absență de șapte ani. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și este realizat de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Producția aduce pe scenă 40 de balerini, în costume spectaculoase, dar soliștii spectacolului vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) și Denis Nedak, Fedir Zarodyschev (Siegfried).


Faimos în întreaga lume, ansamblul de balet rus a fost fondat în urmă cu aproape 40 de ani de către coregraful Vahtang Vronskii și s-a numit Baletul Clasic din Kiev. Mai târziu, între 1989 și 2005, ansamblul a fost condus de marele maestru al baletului ucrainean, Valerii Covtun. 


Între anii 2005- 2012, maestru de balet al trupei a fost Victor Litvinov, iar din 2012 director artistic al Baletului Municipal din Kiev este Tatyana Borovik, fostă prim-balerină a Operei Naționale din Kiev. De-a lungul timpului, balerinii au evoluat pe mai scene ale lumii, în Japonia, Italia, Germania, Austria, Elveția, Ungaria, Canada. Prețul unui bilet este 120 sau 150 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3366 secunde