Galerie FOTO / Umoriștii constănțeni au făcut spectacol la Căminul de Bătrâni

942

Articole recomandate

Clubul Umoriștilor Constănțeni „Prăvălia cu Umor” a venit pe lume în urmă cu peste 15 ani, mai exact în ziua de 13 decembrie 2008. De-a lungul timpului, gruparea umoristică din străvechea Cetate a Tomisului a organizat recitaluri la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Cercul Militar și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, la căminele de bătrâni, în licee, în căminele culturale și bibliotecile din județele Constanța și Ialomița. Membrii săi au dat culoare și gust multor lansări de carte ale autorilor constănțeni, aducând condimentele Satirei și Umorului.


Sâmbătă, 25 mai 2024, umoriștii constănțeni au fost oaspeții Căminului de Bătrâni „Azur - Dialogul Vârstelor”, situat în Mamaia Sat, pe malul Lacului Siutghiol. Instituția condusă de directorul Ștefan Tudose, de profesie psiholog și cu peste 30 de ani de experiență în domeniu asistenței sociale, are în grijă 40 de bătrâni, mulți dintre ei cu afecțiuni severe.


Acestui public pe care vârsta și bolile l-au făcut să uite ce înseamnă bucuria de a trăi, umoriștii constănțeni i-au readus zâmbetul pe buze și soarele în inimi, dăruindu-i un recital de poezii vesele, epigrame savuroase și povești cu haz. Spectacolul a fost susținut de scriitorii de satiră și umor: Florin Alexandru, Petru Brumă, Corneliu Caraivan, Mihaela Cojocaru, Sorin Ovidiu Cupșa, Ion Dobrescu, Ananie Gagniuc, Elena-Coca Gheorghiu, Florin Giurcă, Dan-Viorel Norea, Luminița Scarlat, Ion Tița-Călin și Ionuț-Daniel Țucă.


Partea muzicală (cântece umoristice și folk) a fost susținută de Liviu-Ionel Șerban (chitară și voce) și Ion Tița-Călin (muzicuță și voce).


Pe durata spectacolului, de aproape o oră și jumătate, umoriștii au putut observa efectul miraculos al poeziei și cântecului asupra bătrânilor spectatori: fețele grave au început să se destindă, să zâmbească, să râdă, buzele să murmure versurile cântecelor, palme să aplaude și tălpile să țină ritmul. Și să vezi minune! Una dintre bunicuțe n-a rezistat invitației și, parcă renăscută, a ieșit la dans.


Vă dați seama, stimați cititori, ce transformări miraculoase pot aduce umoriștii constănțeni în viața celor pe care povara anilor i-a îngenunchiat?!


x x x


Invit, pe această cale, toate grupările literare și muzicale din țară să urmeze exemplul Clubului Umoriștilor Constănțeni. Organizați evenimente la căminele de bătrâni! Înseninați-le bunicilor și bunicuțelor ultimii ani de viață! Demonstrați-le că n-au fost uitați de semenii lor, că sunt iubiți! 


Ion TIȚA-CĂLIN

Fotografii de Florin Giurcă și Ion TIȚA-CĂLIN



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2736 secunde