Iubitorii de literatură sunt invitați la lansarea unui volum de satiră și umor

232
Iubitorii de literatură sunt invitați la lansarea unui volum de satiră și umor - fondiubitoriideliteraturasuntinv-1663694284.jpg

Articole de la același autor

Clubul Umoriștilor Constănțeni vă invită la lansarea volumului colectiv „Terapie intensivă cu Satiră și Umor - Epigrame, poezii vesele, proză scurtă, caricaturi”. Cartea este un omagiu adus, cu mijloacele satirei și umorului, tuturor ființelor de pe această planetă, care au luptat din greu, în anii 2020 și 2021, cu pandemia Covid-19, suportând restricțiile și izolarea, purtând masca pe față și păstrând distanța fizică, trecând prin boală sau vaccinându-se, lucrând și comunicând de la distanță cu șefii, prietenii, dușmanii, rudele și necunoscuții.

Volumul cuprinde lucrările a 20 de umoriști - autori consacrați în competițiile și festivalurile naționale, de unde s-au întors cu numeroase trofee: Florin Alexandru – Collombo, Traian Brătianu, Petru Brumă, Corneliu Caraivan, Mihaela Cojocaru, Loredana - Florentina Dalian, Ananie Gagniuc, Constantin Gornea, Constantin Iordan, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Gheorghe Mihalache, Dan Norea, Ion Ruse, Luminița Scarlat, Liliana Stoica, Ion Tița - Călin, Ionuț - Daniel Țucă, Gabriela Vlad și Roland - Florin Voinescu. Coperțile sunt ilustrate de Leonte Năstase, caricaturist de renume național și internațional.

„Este știut faptul că Satira și Umorul sunt lumina ce călăuzește popoarele rătăcite în bezna istoriei, hrană pentru suflet și minte, leacuri pentru rănile și bolile lumii, arme de temut împotriva prostiei, nedreptății și asupririi, marfă de preț și monedă universală de schimb. Pentru că sunt și o metodă de terapie intensivă, de-acum înainte vor trebui să trezească la viață intensă și maximă veselie draga noastră omenire trecută prin chinurile pandemiei”, a decis Clubul Umoriștilor Constănțeni.

x x x

Clubul Umoriștilor Constănțeni, CUC, așa cum e numit cu drag de membrii săi, dar și de simpatizanții care împânzesc nu numai țara, dar și alte colțuri ale lumii, a fost înființat în ziua de 13 decembrie 2008, de către 13 membri fondatori.

Încă din fragedă pruncie, și-a asumat misiunea de a face din scânteia umorului, ce abia de mai pâlpâia în străvechea cetate a Tomisului, o mare vâlvătaie. Și a reușit! De la 13 membri în 2008, a ajuns la 45 de membri, în prezent. Dacă lucrurile merg în același ritm, va fi mare pârjol de satiră și umor în județ.

În cei aproape 14 ani de existență, CUC și-a câștigat renumele de „eliberator al râsului din sterilul dramatic al vieții cotidiene”, organizând lansări de carte și recitaluri umoristice în licee, universități, cămine de bătrâni și cămine culturale de la sate, membrii săi publicând în presa locală și în revistele culturale din țară, participând la concursuri naționale și internaționale de umor, cucerind numeroase premii.

Cei 45 de membri ai CUC au contribuit la patrimoniul umorului românesc cu peste 90 de volume personale și colective, dintre care mai bine de 30 au fost publicate în ultimii opt ani. Se remarcă lucrările colective „Prăvălia cu umor - Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni“, volumul I (2010) și volumul II (2013), „Containerul cu umor” (2016), „Vaporul cu umor” (2017), „Fabrica de umor” (2018) și „Satiră și umor cu vânt bun din pupa” (2019), realizări de prestigiu, unice în rândul cluburilor și cenaclurilor de umor din țara noastră.

„Dragi prieteni ai Satirei și Umorului, vă rugăm, să uitați pentru o oră - două de problemele importante, grave și urgente și să fiți alături de noi la lansarea veselă a unei cărți anti-stres și anti-pandemie.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, în sala mică. Fiecare participant va primi în dar un volum. Vom fi onorați să vă avem alături de noi!”, a declarat conducerea Clubului Umoriștilor Constănțeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde