Reglementări moderne pentru construcția spitalelor

190

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat noile reguli pentru construcția și modernizarea spitalelor. Normativul de construcții în vigoare datează din 1997 și nu mai oferă soluții moderne pentru construcția și modernizarea acestora.

În România există peste 400 de spitale care funcționează în 1.363 clădiri, majoritatea acestora fiind construite pe baza unor normative vechi.

Noul normativ permite elaborarea unor proiecte cu fluxuri medicale și instalații corecte, reducând, în acest fel, posibilitatea interferențelor dintre circuitele medicale. Instalațiile corect proiectate și executate reduc semnificativ riscul apariției infecțiilor nosocomiale, a incendiilor, adică a evenimentelor din care pot rezulta pierderi de vieți omenești.

La elaborarea acestui act normativ au participat universități tehnice de specialitate, experți cheie din toate domeniile specifice și s-au organizat consultări cu ministerul de resort.

Noile normative pentru construcția spitalelor, semnificativ simplificate și reduse de la aproape 200 de pagini la 112, vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial al României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.458 secunde