Galeriile "Amfora" întâmpină iarna cu pictură și grafică

496
Galeriile
În această perioadă, la Galeriile "Amfora" din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Constanța este deschis "Salonul de Iarnă", care reunește lucrări de pictură și grafică realizate de membrii Asociației Artiștilor Plastici "Amfora".
Artiștii expozanți sunt: Marian Sârbu, Liviu Pinelis, Gheorghe Caraiman, Radu Horobăț, Niculina Vizireanu, Alexandrina Macarov, Marcel Tudor, Vasilica Pop, Eugenia Coman, Haralambie Fantaziu, Maria Goșoiu, Ioanita Stănescu, Rareș Alexandrescu, Alexandru Herța, Gabriela Ruș, Chirică Ivanof, Georgiana Șocarici, Radu Crânguș, Celine Ali, Iuliana Rusu, Vasile Munteanu, Carmen Țanu și Mihai Cojocaru.
Este marcată, astfel, încheierea unui an plin de evenimente organizate în mod regulat de "Amfora": la fiecare două săptămâni, un membru al Asociației își prezintă lucrările - fie pictură, fie grafică, fotografie sau goblen - , în cazul în care vorbim de expoziții personale. De data aceasta, publicul constănțean îi va putea vedea pe majoritatea celor pentru care arta reprezintă o pasiune sau mai mult decât atât.
Criticul de artă Florica Cruceru, cea care vernisează, de regulă, expozițiile de la "Amfora", apre-ciază seriozitatea cu care membrii Asociației urmează drumul artei: "Este impresionant faptul că oamenii aceștia sunt foarte muncitori și prezenți în fața publicului constănțean. De asemenea, e uimitor faptul că, deși nu sunt profesioniști, fac acest lucru cu pasiune. E un hobby de-al lor pe care l-au asimilat ca pe un mod de viață".
Florica Cruceru a vorbit și despre diversitatea artistică ce îi caracterizează pe membrii Asociației "Amfora". Totodată, criticul de artă apreciază prezența creatorilor la diferite tabere de creație din județ sau din țară: "E de remarcat organizarea lor extraordinară, prin faptul că, dincolo de această prezență ritmică în fața publicului, ei participă în fiecare vară la tabere de creație în diverse localități din țară".
Astfel, grija constantă pentru realizarea unor lucrări accesibile publicului dovedește dorința membrilor Asociației de a iniția acte culturale prin prisma pasiunii și a dorinței de a petrece timpul într-un mod plăcut. "Preocupările lor sunt foarte diversificate, ei fac pictură, grafică, unii chiar ilustrație de carte, fotografie artistică și goblen. Chiar dacă nu au niciun fel de profit, ei sunt tot timpul prezenți în acest spațiu pus la dispoziție de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale", a precizat Florica Cruceru.
Expoziția va fi deschisă publicului până pe 15 decembrie. Acesteia îi va urma o altă expoziție de grup, intitulată "Datini", care se va deschide pe 17 decembrie și care va cuprinde icoane pe sticlă și pe lemn, măști și artă decorativă. Aceasta va fi deschisă până pe 15 ianuarie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5885 secunde