În debut de an școlar

"Generalul" Răducu Popescu solicită părinților să reclame abuzurile!

4551
48

Articole de la același autor

De luni, 15 septembrie,în cele peste 500 de unitățide învățământ constănțenevor lua loc înapoi în bănci 111.007 elevi, cu 10% mai mult față de anul școlar anterior. Vor trece pragul școlilor 6.670 de noi micuți elevi de clasa pregătitoare, în 305 clase. 


În cifre seci, deținute de Inspectoratul Școlar Județean, anul 2014-2015 debutează cu o rată a abandonului școlar mai scăzută în județul Constanța, 240 de elevi fiind atrași către unitățile de învățământ după ce își întrerupseseră studiile. În ceea ce privește calitatea cadrelor didactice, din totalul lor au reușit să acceadă la catedră 82% de titulari ai sistemului, "un procent care ne conferă o poziție favorabilă într-un clasament al județelor. Nu ne propunem o întrecere, dar căutăm să oferim o șansă egală tuturor celor care au vocație și talent și doresc să muncească serios", a precizat prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general. 


Cum a intrat inspectorul de sport în gura presei 
Dincolo de aceste statistici, fiecare debut de an școlar stă sub semnul "schimbării" produse pe banii părinților: cumpărat catedre, schimbat băncuțe, perdele și alte... nevoi speciale. Și, ca în fiecare an, există o serie de inițiatori care găsesc că în clasa pregătitoare sau în clasa I unde urmează să învețe copilul lor condițiile de studiu nu sunt tocmai favorabile. Nu am precizat ce fel de inițiatori, pentru că nu totdeauna părinții sunt cei care își doresc să bage o căruță de bani în săli de care ar trebui să se ocupe statul român, că doar vorbim de învățământ obligatoriu și gratuit.  Și pentru că s-au mediatizat deja cazuri de sponsorizări, într-unul dintre acestea fiind incriminat chiar inspectorul școlar de sport, prof. Dragoș Ciucan, în calitate de părinte al unui elev de la Școala nr. 29, inspectorului general i-a fost solicitat un răspuns. "Decizia de a participa la igienizarea unității școlare este exclusiv a asociației de părinți. Am postat un anunț pe forumul Inspectoratului Școlar în care am precizat explicit, clar, transparent și direct, vizibil pentru toată lumea, că niciun cadru didactic nu se poate implica și nu are dreptul să propună, să sugereze colectarea acestor sume. Dacă asociația de părinți decide că este necesar, dar din proprie inițiativă, este decizia lor. Niciun învățător nu trebuie să se implice chiar și în vopsitul brâului sau în schimbatul clanței, ci în sugerarea achiziționării auxiliarelor. Și despre asta trebuie discutat. Mă delimitez categoric și resping orice implicare a cadrelor didactice în solicitarea, sugerarea către colectivul de părinți care iese din sfera de atribuții. Dacă aceste lucruri se întâmplă, așa cum au procedat părinții și din alte orașe ale României, nu-i împiedică nimeni și nimic să reclame aceste abuzuri", a precizat prof. Popescu. În ceea ce îl privește pe inspectorul Dragoș Ciucan, șeful său a afirmat că nu îl poate sancționa pentru activitățile pe care le-a desfășurat în afara programului său de lucru: "El este în principal părinte și întâmplător și inspector. Sunt categoric convins că dânsul este dispus să renunțe, nu trebuie să-l dea nimeni afară. Își dă demisia singur. Voi discuta și cu ceilalți colegi". Întrebat dacă nu cumva părinții au devenit atât de vocali pentru că se știu sponsori oficiali ai învățământului românesc, inspectorul general ne-a sugerat să dăm exemple clare: "Dacă aveți informații, ce vă reține să spuneți aceste lucruri și să nu le faceți publice?".


Comentează știrea

48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
PROFESOR INDIGNAT
12 septembrie 2014
RUSINE

Nu va este rusine Domnule Inspector General sa oferiti explicatii nefondate? Chiar isi va da demisia Dragos Ciucan? Vorbiti aiurea. In cuibul vostru de viespii - o mana spala pe alta si ambele fata-. Daca un profesor greseste sariti la gatul lui, dar daca un inspector, care e si profesor, face gafe, nu mai vedeti nimic. Chiar credeti ca prostiti poporul? Lumea e nemultumita. Va mai puteti privi in oglinda? Interesant este faptul ca spuneti parintilor sa reclame abuzurile, dar noi, profesorii cand venim la ISJ cum suntem tratati? Abuzurile facute de dumneavoastra cui sa le reclamam? Mai rezistati? Nu vedeti ca ati distrus tot? Cel mai bine e sa va dati demisia, caci NOI NU VA MAI VREM, iar dumneavoastra ne vreti pe noi cu forta, ne obligati sa va suportam discursurile limitate pe care le aveti. Rusine!

parinte din kogalniceanu
12 septembrie 2014
reclam un abuz

Reclam schimbarea abuziva a directoarei adjuncte Petre cu nulitatea care este acum!!. Cum a fost posibil sa schimbati directorul care a muncit si sa-l mentineti pe post pe directorul bold care a frecat menta un intreg an scolar?!! Din acest motiv reclam ABUZUL ISJ-ului si solicit demisia imediata a celor responsabili! Va rugam, daca aveti sange de inspector general adevarat sa veniti in prima zi de scoala la Kogalniceanu sa discutati cu parintii revoltati si, mai ales, sa vedeti dezastrul din scoala! Va asteptam!!

profesor
13 septembrie 2014
rusine

Rusine ISG. Ar trebui sa demisionezi. Foarte bine a punctat nr.1 .Vai de capul nostru si anul acesta scolar. Spui ca este de discutat si sugerarea auzxiliarelor. NU AVEM MANUALE! AI UITAT? Copiii au nevoie si de carti nu numai fise. Imi cer scuze domnule prof. dr. ISG la educatie fizica nu aveti nevoie. Totusi si mingiile si celelaltemateriale ptr ed. fiz.le cumpara tot parintii. E un pic diferit la inv preuniversitar.

Pagubit al sistemului de invatamant si al hotiilor fara numar
13 septembrie 2014
De unde stim cati bani si pentru ce ii primeste scoala?

Inspectorul are dreptate,asociatia de parinti se ocupa de ''investitii'' dar a omis sa explice faptul ca asociatia este condusa de conducerea scolii. Daca ISJ aloca bani pt.unitatile de invatamant de ce trebuie sa plateasca ''asociatia''cheltuielile? Asociatia este o momeala pt.a fi acoperita furaciunea,pt.ca vorbim de FURT SI INSELACIUNE,din banii parintilor.ESTE POSIBIL CA IN ACEST AN SA PRIMITI INFORMATII DETALIATE DESPRE CUM SA FURA DIN BANII PARINTILOR.SUNTEM CURIOSI SA VA AFLAM REACTIA.

parinte
13 septembrie 2014
tipic romanesc

inspectorul este la urma urmei mai intai parinte. sunt sigur ca si el, ca si noi, stie cum merg lucrurile in scoli. plateste ca a dorit asa cum dorim toti sa aibe copiii nostri un loc cat mai bun pentru educatie. daca statul, inspectoratul, ar aloca bani sunt sigur ca nimeni nu ar mai fi nevoit sa fie pus in astfel de situatii. fara sa cunosc detalii, mi s-ar parea nedrept sa plateasca omul asta pentru faptul ca nu s-a ascuns si a facut public gestul. in conditiile in care alte mii de parinti, inclusiv parinti-profesori fac la fel. parca si generalul spunea ca a dat bani la scoala pentru copilul lui. sa judecam cu aceeasi masura...

Gabriela
13 septembrie 2014
Puțin bun simț!

măcar pro-forma,nu-l mai imitați pe Băsescu, care zi de zi a incitat toată lumea împotriva școli...De ce nu vorbiți despre abuzurile făcute în cadrul ISJ, despre schimbările și numirile abuzive de directori, de aducerea în fruntea ISJ-ului a unor persoane care au ajuns de râsul elevilor și sunt contestate prin tot felul de ședințe și consilii, despre tot felul ne neaveniți cărora le "fac treaba" tot soiul de lingăi de la catedră care speră să fie băgați în seamă și care ling clanțele ISJ-ului. Domnule Popescu, în felul acesta încurajați și provocați delatoriile în stilul celor mai deestabili politruci cu care semănați și din punctul acesta de vedere...Mi-e rușine de asemenea practici și cu cine le încurajează, domnule Popeascu!

eu
13 septembrie 2014
degeaba

Adica reclamati, ca oricum nu va baga nimeni in seama !

parinte cotizant
13 septembrie 2014
Si parintii cotizeaza sa-si arate bunastarea

Daca esti cadru didactic sunt curios cum explici banii primiti de la parinti pt.diferite lucrari si materiale.Abuzurile cu directorii au fost facute pe principiul cotizatiei (adica nu au adunat destui bani de la parinti ).Si mai este un aspect,parintii care doresc privilegii pt.copii se baga in seama si propun tot felul de cheltuieli aberante.In ceea ce priveste legatura cu actualul sef al statului chiar nu inteleg legatura,omul avea perfecta dreptate in ce a spus.Daca spui adevarul inseamna ca inciti impotriva scolii?

Răspuns la: Puțin bun simț!
Adăugat de : Gabriela, 13 septembrie 2014
măcar pro-forma,nu-l mai imitați pe Băsescu, care zi de zi a incitat toată lumea împotriva școli...De ce nu vorbiți despre abuzurile făcute...
hristu
13 septembrie 2014
jeg de om

D-le Popescu ce model de conduita morala mai poate fi directorul Revnic de la Kogalniceanu care si-a reclamat fosta directoare adjuncta Floriana Petre si pe primarita Anca Belu la ANI, DNA etc. ?! Cum poate un astfel de om sa fie liderul unui corp didactic compus din oameni onesti? Mizerabil! Situatiile acestea ar trebui sa va preocupe, Domnule Popescu! Va credeti mare si tare dar, DE FAPT, sunteti una din multele carpe de sters pe jos ale clanului Mazare!!

Răspuns la: reclam un abuz
Adăugat de : parinte din kogalniceanu, 12 septembrie 2014
Reclam schimbarea abuziva a directoarei adjuncte Petre cu nulitatea care este acum!!. Cum a fost posibil sa schimbati directorul care a muncit si...
valer joseph
13 septembrie 2014
caz penal

revnic-bold claudiu este cercetat penal deoarece in calitate de director la liceului teoretic mihail kogalniceanu a incheiat contract prestari servicii internet cu sc alpha electronics srl a colegului de CL si partid ghita ion, ambii fiind consilieri locali psd. cum ar veni vorba: banii fraierilor sa curga intre noi....

48 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4934 secunde