Geoană: Este revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copii sunt analfabeţi funcţional

580
Geoană: Este revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copii sunt analfabeţi funcţional - geoana-1702232966.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune, după rezultatele testelor PISA, că este „absolut revoltător” faptul că mai mult de jumătate din copiii din România, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional. El crede că educația copiilor ar trebui să înceapă de la vârsta de 2 ani, potrivit news.ro.


„Eu, când văd rezultatele clasamentelor de educaţie din Europa şi PISA pentru copiii ţării mele - nu pot să vorbesc mai mult pentru că am un job oficial - dar este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii tăi, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional. Am jumătate dintre copiii României care se nasc la ţară, jumătate se nasc în Diaspora şi eu în continuare mă prefac că nu văd că oamenii, copiii mei, copiii de rromi, 75% dintre aceştia nu reuşesc să ajungă la un nivel de educaţie minimă, nu medie”, a spus Geoană.


„Cred că trebuie să ne apucăm de educaţie mult mai devreme, la doi ani de zile trebuie să ne apucăm de o formă de educaţie, pentru că este dovedit ştiinţific că, până la 6 ani de zile acolo se pune fundaţia, după aia vine educaţia formală”, a declarat Mircea Geoană.


Secretarul general adjunct al NATO crede că este momentul să existe o şansă corectă pentru toţi copiii, indiferent de statutul social al familiilor din care provin.


„Cred că putem să reclădim un cerc şi să repornim ascensorul social în care şi un copil din cea mai necăjită familie din ţara asta să aibă o şansă corectă. Nu e o garanţie a succesului, dar e o şansă că poate să concureze, în condiţii cât de cât echilibrate, cu un copil din inima Timişoarei, dintr-o familie înstărită din România. Asta nu este o chestiune de Stânga sau de Dreapta. Este o chestiune de moralitate în societate şi cred că şi un om care are convingeri mai liberale, de dreapta să spunem, înţelege că fără forţă de muncă calificată nu ai cum să-ţi creşti business-ul, nu are cum să crească economia. Indiferent cum te uiţi, educaţia este centrală”, a mai spus Geoană.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4352 secunde