Grandoarea festivalului NEVERSEA, din statisticile organizatorilor

144
1
Au mai rămas câteva ore până la primul concert al celui mai spectaculos eveniment de la malul mării românești, construit de peste 10.000 oameni din 15 țări ale lumii. The Island of Dreams – NEVERSEA va găzdui, în intervalul 7-10 iulie 2022, ediția cu cel mai mare număr de participanți din 2017 încoace - 260.000, pe parcursul celor patru zile.

Producția festivalului Neversea este una impresionantă și în acest an, de la decoruri și arhitectură la poveste, personaje maritime fantastice, animatori și dansatori, artiști și fani din întreaga lume. Vor fi cinci scene de muzică, mai multe music spots și diverse activități pe o suprafață întinsă de 100.000 de metri pătrați.

Scena principală va avea peste 450 de metri pătrați de ecran LED, 23 de metri înălțime, 85 de metri lățime și 28 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 285 de tone, iar acoperișul acesteia are o deschidere de 24 de metri. În timpul show-urilor, peste 500 de lumini vor colora cerul peste Neversea. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Toate echipamentele necesare pentru construcția festivalului au fost transportate cu peste 400 camioane de 40 de tone și aproximativ 200 de autovehicule de 7,5 tone. Rețeaua electrică a festivalului însumează 15 kilometri de cablu, iar pentru împrejmuirea zonei de eveniment, organizatorii au folosit 10,5 kilometri de garduri.

Modificări aduse circulației în municipiul Constanța

Organizatorii și autoritățile locale au anunțat și programul pentru transportul publicului, precum și restricțiile de circulație în perioada festivalului Neversea.

Liniile cuprinse în programul de transport vor circula după programul normal pe 7 și 8 iulie, în intervalul 05:15 - 23:00, iar pe 9 și 10 iulie acestea vor circula între orele 05:45 - 23:00. Excepție de la acest orar îl fac liniile 42, 48, 44, 51 și 101, care își vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului, 7-10 iulie.

Cu sprijinul Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanţa s-a decis suplimentarea mijloacelor de transport cu cinci autobuze de linie, linia SHUTTLE Neversea, care vor circula toată noaptea pe următorul traseu: stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), b-dul Mamaia, b-dul Tomis, str. Traian, Poarta 2 Port, str. Termele Romane, b-dul Regina Elisabeta, str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur), str. Remus Opreanu, Port Tomis, b-dul Regina Elisabeta, str. Termele Romane, str. Traian, str. Negru Vodă, str. Mircea cel Bătrân, b-dul Mamaia, stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman).

Linia SHUTTLE Neversea, deviere a liniei CiTy TOUR, va avea prima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 21:00 și ultima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 06:00, la un interval de 16 minute.

În Portul Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, va fi amenajat un dispecerat care va comercializa bilete cu valabilitate de 24 de ore.

Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 își vor începe programul la ora 23:30 și vor circula la un interval de 30 de minute.

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară. Cei care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul închis de autorități sunt rugați să se prezinte la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.

Accesul taxi-urilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță este interzis, excepție fiind autobuzele CT Bus autorizate să efectueze cursele speciale.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2778 secunde