Gravitatea fenomenului de bullying plasează România în fruntea clasamentului internațional

571
1
Gravitatea fenomenului de bullying plasează România în fruntea clasamentului internațional - bullyng-1666248767.jpg

Articole de la același autor

Conform unei statistici realizate de organizația „Salvați copiii”, în cadrul Proiectului „Școli fără bullying”, 73% dintre copii afirmă că au fost martorii unor situații de bullying în școala în care învață, 58% au asistat la situații de bullying în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online.

De asemenea, 17% din copiii de 11 ani au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%. Frecvența acestor comportamente plasează România pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul.

Ținând cont de aceste statistici îngrijorătoare, Organizația Salvați Copiii a lansat un apel tuturor celor interesați să se alăture echipei de voluntari activi și energici care doresc să facă parte din echipa de prevenire a bullyingului din școli și să contribuie la dezvoltarea unui climat educațional cât mai armonios.

„Vei fi reprezentantul echipei de prevenire a bullyingului din cadrul Organizației Salvați Copiii în rândul a 2 – 3 școli pe perioada anului școlar 2022 – 2023.

• Vei menține direct comunicarea cu consilierul școlar și ambasadorii antibullying din rândul elevilor din fiecare școală

• Vei identifica nevoile elevilor din școală cu privire la prevenirea bullying-ului și vei organiza activități nonformale cu aceștia

• Vei fi mentor pentru ambasadorii antibullying din școli și vei media comunicarea între aceștia și echipa Salvați Copiii

• Te poți baza pe noi oricând! Vei primi în permanență suportul specialiștilor Salvați Copiii pentru a gestiona orice situație care apare la nivelul școlilor pe care le coordonezi

Dacă îți surâde propunerea noastră, așteptăm înscrierea ta prin completarea formularului – https://forms.office.com/r/qHHzUUX2jZ până pe data de 31.10.2022.

După efectuarea procesului de selecție, vei primi din partea noastră un e-mail de admitere sau de respingere. În cazul în care vei fi admis, va trebui să participi la trainingul de formare pe care îl organizăm fizic la unul dintre sediile organizației în datele de 7 și 8 noiembrie, în intervalul 10.00 – 13.00 sau 14.00 – 17.00, prezența fiind obligatorie în ambele zile”.

Comentează știrea

Ei
20 octombrie 2022
Erorile neamului

Scolile de corectie unde sunt?? Acolo dau sigur de bullyng!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3075 secunde