Holocaustul, comemorat la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța

287
Holocaustul, comemorat la Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Timp de trei trei zile, elevii Liceului Teoretic "Traian" Constanța vor participa la manifestări dedicate Zilei Holocaustului. Astfel, eu vor avea ocazia să afle despre tragicele evenimente petrecute în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Vineri, pe 7 octombrie, începând cu ora 13,00, liceul va găzdui un simpozion cu tema "Încălcarea dreptului la viață". Vor participa profesorii de istorie și religie din cadrul unității de învățământ, iar invitați vor fi și elevii claselor cu profil umanist, a XI-a F și a XII-a G. Întrunirea va ocaziona și proiectarea unor filme tematice documentare pe baza cărora elevii clasei a XI-a F vor iniția discuții libere.

De asemenea, luni, pe 10 octombrie, între orele 12 și 14, cercul Ziua Internațională a Drepturilor Omului organizează o dezbatere pe tema "Holocaustul și problema drepturilor omului" la care sunt invitați să participe profesori, specialiști, psihologi. Aceștia urmează să analizeze Holocaustul din perspectiva drepturilor fundamentale la viață și la demnitate umană, încălcate brutal de către agre-sorii naziști.

În plus, pe parcursul lunii octombrie, holurile liceului vor găzdui o expoziție tematică comemorativă denumită "Holocaustul - tragedie a umanității", realizată de către bibl. prof. Angelia Crețu și de elevii clasei a XI-a F. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2762 secunde