Ileana Ploscaru și Diana Cheregi, într-un spectacol în premieră, la Cumpăna

497
La Casa de Cultură Cumpăna va avea loc, sâmbătă, 10 iulie, un spectacol în premieră, având o distribuție de excepție: Diana Cheregi și Ileana Ploscaru (în dublu rol), două dintre cele mai apreciate actrițe ale scenei constănțene.
Spectacolul se numește "Sora mea geamănă" și este regizat de Adi Tamaș, bazându-se pe un text semnat de Cristina Tamaș, președintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor. Proiectul este gândit pentru localitățile unde manifes-tările culturale au o frecvență redusă, spectacolul urmând să fie prezentat în orașele mici și satele din județul Constanța.
"Sora mea geamănă" a avut premiera la începutul anului, la Radio România Actualități, spec-tacolul avându-le în distribuție pe Tamara Buciuceanu-Botez, Irina Mazanitis și Ileana Ploscaru.
"Sunt prezentate cele trei eroine, fiecare cu amintirile, experiențele, planurile și visele lor. Trei universuri care se deosebesc între ele și care în final ajung să se intersecteze prin intriga piesei", ne spunea, înainte de premiera de la București, autoarea piesei, Cristina Tamaș.
Adi Tamaș, absolvent de regie de teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", clasa prof. Felix Alexa, se află pentru a doua oară în ipos-taza de regizor; anul acesta, a sem-nat regia spectacolului său de absolvire, "Despre viața lui Zeze și Adevărul despre moartea sa", bazat pe un text de Marius Damian. Spectacolul "Sora mea geamănă" va fi reluat duminică, 11 iulie, de la ora 19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Ileana Ploscaru!
Pagina a fost generata in 0.1687 secunde