Însemnătatea Zilei Dobrogei, în cadrul orelor de istorie

293

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Dobrogei, instituite pe data de 14 noiembrie, la mal de mare vor fi organizate o serie de manifestări cu caracter cultural - științific.

Astfel, în perioada 9 -13 noiembrie, profesorii de istorie ai instituțiilor de învățământ preuniversitar vor prezenta elevilor, în cadrul orelor de istorie, însemnătatea Zilei Dobrogei și vor distribui broșura editată de către Consiliul Județean Constanța.

Joi, 12 noiembrie, de la ora 11, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", va avea loc simpozionul "14 noiembrie - Ziua Dobrogei", organizat de Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Național "Mihai Eminescu".

Vineri 13 noiembrie, de la ora 11, la Universitatea "Ovidius", va avea loc vernisajul expoziției foto-documentare "14 noiembrie - Ziua Dobrogei", organizat de Facultatea de Istorie și Științe Politice și Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale.

Sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 11 și 16, va avea loc evenimentul Ziua Porților Deschise la muzeele din Constanța: Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă Populară, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul Marinei Române, filiala Constanța a Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I".

Începând cu ora 11, în Sala Pictată a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie va fi vernisată expoziția de pictură și fotografie cu tema "Dobrogea Cazino Constanța".

Și la Biblioteca Județeană, între orele 11 și 16, iubitorii de istorie pot vizita expoziția de fotografie "Cazinoul din Constanța", prezentată de Ordinul Arhitecților Filiala Dobrogea.

Seria manifestărilor continuă, la ora 16, cu o "Expoziție de carte dobrogeană", iar între orele 18 și 22, va urma "Noaptea Bibliotecilor".

Și în Piața Ovidiu, vor fi organizate o serie de evenimente: la ora 11, va fi prezentat filmul "Independența României" (primul film românesc realizat în 1912), iar la ora 12, spectacolul aniversar "Ziua Dobrogei".

În săptămâna 16 - 20 noiembrie, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", vor avea loc o serie de manifestări științifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.439 secunde