Instantanee ale Flotei Maritime, surprinse în obiectivul fotografului militar Ovidiu Oprea

609
Instantanee ale Flotei Maritime, surprinse în obiectivul fotografului militar Ovidiu Oprea - ovidiuopreaprint1-1614531528.jpg

Articole recomandate

Activităţile dedicate aniversării a 125 de ani de la înfiinţarea celei mai mari structuri operative a Armatei României din Dobrogea, Comandamentul Flotei, au cuprins, anul acesta, momente speciale. Acestea au fost organizate şi la Muzeul Naţional al Marinei Române, la sfârşitul săptămânii, unde au fost prezentate publicului medalia aniversară „125 de ani de la înfiinţarea Diviziei de Mare a României” şi expoziţia „Flota Maritimă a României văzută prin ochii fotografului militar”.

Această expoziţie este realizată din peste 50 de instantanee surprinse de maistrul militar principal Ovidiu Oprea, care timp de aproape 30 de ani a făcut parte din echipajele unor nave militare. Totodată, el a participat, în perioada 2001-2009, în calitate de şef de echipaj al navei militare de transport „Albatros”, la diferite misiuni internaţionale, în Golful Persic, în Europa, Asia şi Africa. Fotografiile sale redau aspecte din timpul activităţilor de instrucţie desfăşurate de militarii din Forţele Navale Române şi certifică pasiunea unui marinar militar pentru fotografie, o esenţă „care, de multe ori, nu ţine cont de manualul de fotografie, ci de o percepţie senzorială în acord cu subiectul său”, spun organizatorii.

Despre expoziţie, autorul acesteia afirmă că fiecare fotografie are o poveste în spate, cu bravii marinari militari ascunşi în acele fortăreţe de fier. „Sufletul meu a fost, este şi va rămâne alături de aceste nave, alături de echipajele care însufleţesc fierul pe care îl puteţi vedea în fotografii. Aş vrea ca atunci când priviţi aceste poze să ne gândim că, dincolo de frumuseţea lor, există marinari militari care prin misiunile executate apără frontierele pe ape ale ţării. Ei sunt o familie de camarazi, care dau suflet acestor nave. Şi poate puţin din sufletul lor se poate observa în aceste fotografii”, a subliniat Ovidiu Oprea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0453 secunde