Invitaţie la teatru! „Răţuşca cea urâtă” se transformă într-o superbă lebădă

518
Invitaţie la teatru! „Răţuşca cea urâtă” se transformă într-o superbă lebădă - ratusca-1617536737.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de sâmbătă,10 aprilie, de la ora 10.00, cei mai mici spectatori vor avea ocazia de a se întâlni, online, pe pagina de Facebook a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, cu „Răţuşca cea urâtă”. Piesa este o adaptare după Hans Christian Andersen, regia, scenariul şi scenografia purtând amprenta lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Radu Alin Macovei Moraru. Spectacolul se adresează micuţilor cu vârsta cuprinsă între trei şi zece ani şi are o durată de 50 de minute. Distribuţia este formată din Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.

Totul începe într-un decor domestic, plin de candoare, o ogradă cu răţuşte, găini, gâşte, gâscani, curcani, unde copiii vor descoperi una din cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen şi îl vor însoţi pe micul boboc de lebădă, clocit de o raţă în drumul său către adevărata sa identitate. Micul bobocel este complet atipic faţă de ceilalţi boboci de raţă, toţi râd de el şi „răţuşca diferită” este alungată.

„-Of!! De ce oi fi eu aşa urât? De ce nu sunt şi eu aşa ca ceilalţi? Mac!! Şi ce voce am!! Mac! E groasă. Ceilalţi pui piuie aşa frumos.... iar eu.... mac! Cum să nu-i sperii pe toţi cu aşa glas?...Mac!Mac!!”

Alături de aceste personaje, copiii le vor întâlni pe Raţa-mamă, pe Ţaţa, vor dansa în ritmul unei muzici vesele şi antrenante, îl vor descoperi pe motanul „cosmopolit” Timotei, pe dulăii fioroşi, vor învăţa generozitatea de la pescarul cel milos. La final, publicul învaţă, alături de micuţul boboc de lebădă, o pildă extrem de folositoare: uneori aparenţele pot înşela. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde