Ioana Bîrjan îşi lansează cartea în foaierul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”

15335
Ioana Bîrjan îşi lansează cartea în foaierul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” - lansare-cartejpeg-2-1683102042.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 7 mai 2023, ora 18:00, va fi o zi importantă pentru tânăra scriitoare Ioana Bîrjan. Ea îşi va lansa în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” cartea „Vârsta iubirii”. Născută în urmă cu 26 de ani la Constanța, ea şi-a făcut debutul literar încă din clasele primare, cu un mini eseu despre o lucrare a scriitorului Cezar Petrescu. Deşi compus în anul 2006, eseul a fost publicat de învăţătoarea sa, abia în 2011, în lucrarea intitulată „Limba şi Literatura română, auxiliar didactic pentru clasa a II-a”. Ioana consideră, însă, că debutul său literar a avut loc cu adevărat în anul 2012, în revista Liceului Teoretic „Decebal”, cu povestea „O zi fără frecare”’, premiată în cadrul Concursului de fizică, „Ştefan Procopiu”.

Totuşi, ea a început să compună scurte povestiri din gimnaziu, mai exact din clasa a V-a, inspirată fiind pe atunci de cărţile cu poveşti şi legende pe care le citea. Până acum, a publicat proză scurtă atât în revista liceului, cât şi în diverse alte cărţi. În prezent, Ioana a finalizat un prim roman, pe care dorește să îl publice cât mai repede, lucrând deja la alte creaţii literare şi la traducerea unei piese de teatru. Cea mai mare dorinţă a sa este aceea de a-i face fericiţi pe cei care-i citesc publicaţiile, pentru a uita o clipă de viaţa cotidiană şi a putea călători în lumile create de ea, fiindcă aşa cum spunea şi scriitorul Gustave Flaubert, unicul mod de a suporta existenţa este să te pierzi în literatură ca într-o orgie perpetuă.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde