ISJ Constanța, ferit de "mișcarea" noului ministru al Educației. "Au fost emise decizii pentru toate posturile de director"

3391
11
ISJ Constanța, ferit de

Articole de la același autor

Noroc că încă nu s-au reluat cursurile în școlile constănțene, pentru a se putea clarifica situația nou apărută ca urmare a notei transmise de ministrul Educației Pavel Năstase cu privire la reinstalarea vechilor directori, acolo unde nu s-au găsit "înlocuitori".


Dincolo de valul de nemulțumire stârnit în rândul foștilor directori constănțeni care nu au promovat concursul și, iată, sunt "jigniți" prin această nouă măsură, ieri s-a ridicat o altă întrebare: "E posibil ca Inspecto-ratul Școlar Județean Constanța să anuleze anumite decizii de numire cu detașare?".


Evident ne-am adresat ISJ Constanța, pentru a afla lămuriri. "În județul Constanța, au fost emise decizii pentru toate cele 197 de posturi de directori, fie că vorbim de persoane care au promovat concursul sau care au întrunit votul consiliilor profesorale din unitățile de învățământ. Nota 24187 din 6 ianuarie 2017 face referire la acele situații în care nu s-au emis decizii de numire", a declarat pentru "Cuget Liber" prof. Alina Diana Codreanu, inspector general adjunct.


"Au subminat întregul concurs!"


Întrebat de redactorii republica.ro care este opinia sa cu privire la "restaurația" adusă anumitor directori, Mircea Dumitru a declarat: "Ne puteam aștepta la această hotărâre, atâta timp cât concursul nu a fost întâmpinat cu prea mult entuziasm încă de când a fost anunțat. Mulți oameni nu înțeleg că legea trebuie respectată și că nu este doar o formă fără fond. Ce am încercat a fost să creăm o formă de evaluare și selectare a directorilor școlilor, care să permită profesiona-lizarea managementului școlar. După ce s-a încheiat ultima fază a concursului, au constatat că sunt câteva sute de directori în funcție care fie nu s-au înscris la concurs, pentru că nu au avut încredere în această formă de evaluare și chiar l-au sabotat direct, fie, și mai grav, nu au reușit să treacă de probele de concurs. Când au văzut că există câteva sute de oameni care au cerut Guvernului și partidului să rezolve această problemă, au derogat de la metodologie și să accepte ca acești oameni să conducă școlile, subminând întregul concurs care a fost organizat corect".


Pe de altă parte, secretarul de stat Liviu Marian Pop, și el semnatar al notei 24187, chestionat de gândul.info cum poate o asemenea adresă să "bată" un ordin, declara: "Posibil ca luni (ieri - n.r.) să se emită un ordin de ministru în acest sens. Legea educației fiind modificată, mai sunt și alte lucruri care trebuie modificate prin ordin de ministru. A face într-o zi un ordin de ministru cu toate articolele care trebuie modificate, în baza unor legi care s-au modificat de Parlament însemna foarte mult timp. Cred că ăsta a fost motivul pentru care, pentru început, s-a dat această notă, urmând, cred eu, ca luni să fie și un ordin de ministru în acest sens. (...) Cert e că vineri, când am preluat mandatul, 666 de unități școlare nu aveau directori sau directori adjuncți. În condițiile în care luni încep cursurile, trebuia găsită o soluție, de vineri până luni, de a acoperi acoperi 666 de unități școlare. Vă întreb, dacă sunteți mamă și aveți copil și merge la școală și nu știți cine conduce școala luni nu știu dacă e chiar bine".


Între timp, unii directori constănțeni, resemnați, își iau la revedere pe Facebook de la fostul job. "Început de 2017. Sfârșit de colaborare, de activitate, într-un domeniu foarte ofertant - Palatul Copiilor, palatul viselor împlinite. Când pui suflet în tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, când vibrezi la fiecare succes al copiilor sau colegilor, simți că la plecare rămâne acolo o părticică din sufletul tău, din sensibilitatea ta. Drum bun, copii minunați!". Semnează prof. Cosmin Badea.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Legistul
9 ianuarie 2017
Codreanu nu spune tot

Codreanu spune ca "au fost emise decizii pentru toate cele 197 de posturi, fie ca vorbim de persoane care au promovat concursul sau care au intrunit votul consiliilor profesorale din unitatile de invatamant". Doamna "uita" sa spuna ca la Baneasa nu este adevarata niciuna din aceste variante, dar au numit abuziv un director care nu are votul consiliului profesoral. La cate se intampla in ISJ, ce mai conteaza un abuz in plus! Doamna Simona Anghel, poate o intrebati pe doamna codreanu si de situatia asta...

nelegistul
10 ianuarie 2017
cine v-a oprit sa cititi lehgea?

voi n-ati cititi metodologia ca trebuia sa va intruniti in C.P. si sa alegeti directorul? ce treaba are Codrfeanu? v-a tinut in loc, a dat ea vreo decizie sa nu alegeti in consiliul voctru de la Baneasa? mai oameni buni, mai cititi legea si nu mai dati vina pe unul si altul...la voi e vina, n-aveti sindicalisti ,nu urmariti pasii?...ce treaba are codreanu?

Răspuns la: Codreanu nu spune tot
Adăugat de : Legistul, 9 ianuarie 2017
Codreanu spune ca "au fost emise decizii pentru toate cele 197 de posturi, fie ca vorbim de persoane care au promovat concursul sau care au intrunit...
Legistul
10 ianuarie 2017
pt. nelegistul

Tocmai ca am citit legea si am votat, iar actualul director nu a avut jumatate din voturi. A fost propus altcineva. Cu toate astea, a fost numit tot el. Cum explici?

Răspuns la: cine v-a oprit sa cititi lehgea?
Adăugat de : nelegistul, 10 ianuarie 2017
voi n-ati cititi metodologia ca trebuia sa va intruniti in C.P. si sa alegeti directorul? ce treaba are Codrfeanu? v-a tinut in loc, a dat ea vreo...
Super!
10 ianuarie 2017
Legea e lege....

Si uite cum ISJ-Constanta I-a 'tras-o' noiului ministru al educatiei, respectand legea! Super! Unde-i lege,nu-i tocmeala.

Alexandra
10 ianuarie 2017
Concurs

Si asa, doamna din fotografie se intoarce la catedra. Este greu la inceput. Planificarile, dirigentia pana si cafeaua de dimineata trebuie sa si le faca. Poate concursul din primavara este mai usor si poate fi aranjat. Detasarea de la țarã la oraș a fost întotdeauna o chestie tare a acestui sistem. Cu noroc si multe relații ajungeai din neica nimeni, director la o școalã bunã din oraș. Cu mai mult noroc Dar si cu ajutorul partidului, ajungeai inspector si 're detașai in interesul invatamantului la in liceu bun. Aceasta este sistemul.

Gavrilescu
10 ianuarie 2017
Are dreptate Alexandra

Si la Scoala gimnaziala nr.29 Constanta renumitul profesor de tumbe ajuns general a adus director la aceasta scoala om care a profesat la tara nedand nici un examen de a -si muta catedra in oras Cum sa aduci un director care a lucrat peste 10 ani la o scoala cu 300 de elevi la o unitate cu 1000 de elevi si proiecte importante, nu mai spun ca a luat gradatie de merit datorita colectivului fara sa aiba un merit. A distrus gimnaziul elevii plecand pe capete in clasa a V-a Un astfel de director sa fie regretat? Nici vorba!

ancuta
10 ianuarie 2017
raspuns

Ce se vor face cele doua administratore (mama si fiica) ramase la scoala 8? Cui vor mai face gentuta cu mere si iaurt (laptele, se stie, nu mai este digerat de la o anumita vasta si baloneaza)? Cine va mai tine orele diversilor profesori care lipsesc (motivat, desigur)? Toate acele doamne care, dorind sa arate sa stransa e legatura cu doamna, vorbeau la per tu cu conducerea, ce vor face? Chiar sa nu sustinem persoanele care ne-au dus gratis in Bulgaria??? Pe bune???

Popescu
10 ianuarie 2017
Scoala 8

Cea din poza e cumva madam Vriscu fosta directoare de la Scoala 8? Nu a fost in stare sa ia un concurs dar vroia sa iasa la pensie ca director? Poate sa-mi spuna cineva vre-un rezultat notoriu al doamnei Vriscu? Vreun olimpic, ceva ?

Miha
11 ianuarie 2017
Sc 8

Pai la Sc 8 e un alt director acum !

Gavrilescu
20 ianuarie 2017
Prof Vriscu

Ce noroc ca noul director de la Scoala 8 este cu concurs altfel Vriscu isi punea toate pilele in functie ca doar e machedoanca si viata e grea ca profesor

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4331 secunde