ISJ Constanța va implementa două proiecte naționale dedicate preșcolarilor și elevilor mai mici

323
ISJ Constanța va implementa două proiecte naționale dedicate preșcolarilor și elevilor mai mici - isj-1642508002.jpg
La sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a avut loc luni, 17 ianuarie, o întâlnire de lucru privind implementarea proiectelor naționale „Cum să creștem sănătoși” și „ABC-ul emoțiilor” în unitățile de învățământ din județul Constanța.

În prezența prof. Loredana Manolache (inspector general adjunct al ISJ Constanța), scms.psih. Roxana Mirea, responsabil implementare proiecte, a discutat cu prof. Laura Farcaș (inspector învățământ primar) și cu prof. Irinela Nicolae (inspector învățământ preșcolar) etapele de implementare a celor două proiecte, planificarea activităților de formare a cadrelor didactice și modul de susținere a cursurilor, precum și aspecte cu privire la activitățile de monitorizare și evaluare a celor două proiecte.

Proiectul „Cum să creștem sănătoși” presupune formarea de deprinderi de viață sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică punând accent pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos (alimentație, igienă, mișcare), a comportamentelor sănătoase (fum de țigara, alcool și medicamente fără prescripții medicală) și a modalităților de rezolvare fără violență a conflictelor și de luare a deciziilor.

Proiectul „ABC-ul emoțiilor” este un proiect de formare și consolidare a abilitaților emoționale cu rol de factor de protecție în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe conștientizarea de sine, abilitățile de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor neplăcute, abilitatea de a face față presiunii grupului și de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă. Proiectul se adresează elevilor din clasa I și a II-a.

La întâlnirea de lucru a participat și cms.șef Marius Cristian Oprișan, șeful CRPECA Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5568 secunde