Istoria bogatului fond construit dobrogean, în dezbaterea studenților de la Facultatea de Construcții

237
Istoria bogatului fond construit dobrogean, în dezbaterea studenților de la Facultatea de Construcții - facultatea-de-constructii-1681396868.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) - Filiala Constanța împreună cu Facultatea de Construcții din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au organizat atelierul științific „Dobrogea. Moștenirea noastră” – ediția a 3-a.

În cadrul acestui atelier studenții anului IV programul de studiu Construcții civile, industriale și agricole au prezentat și dezbătut teme legate de istoria bogatului fond construit dobrogean, inclus în patrimoniul cultural, despre reabilitarea clădirilor monument istoric marcând astfel pe plan local Ziua Internațională a Monumentelor Istorice.

Au fost prezentate materiale și tehnici de construcție tradiționale, specifice regiunii, elemente arhitecturale specifice construcțiilor monument istoric precum bolțile, criteriile de clasificare a monumentelor istorice, metode și tehnici de consolidare pentru structuri exemplificate prin machete și teste de laborator experimentale, dar și informații legate de urmărirea comportării în timp a construcțiilor și planurile de mentenanță ale clădirilor, diferite aspecte legislative legate de intervențiile la structurile existente și evoluția codului de proiectare seismică. De asemenea, au fost aduse în lumină personalități care s-au născut sau au contribuit la dezvoltarea Dobrogei prin  realizările  lor tehnice și arhitecturale. Este vorba despre Ing. Anghel Saligny, ing. Gheorghe Balș, arh. Petre Antonescu, ing. Mircea Ulubeanu.

Întrebările adresate din auditoriu și dezbaterile generate au însuflețit evenimentul și au răsplătit efortul depus de studenți pentru documentare, cercetare, teste de laborator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3974 secunde