Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a vizitat Universitatea „Ovidius” din Constanța

21843
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a vizitat Universitatea „Ovidius” din Constanța - uoc-6-1680268340.jpg

Articole de la același autor

Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit vineri, 31 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Han Chunlin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

La întrevedere au participat prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector pentru cercetare și inovare al UOC, conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere, și reprezentanții Clasei Confucius din cadul UOC: prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, director din partea echipei române, prof. univ. Wang Yanjie, director din partea echipei chineze și lect. univ. dr. Dan Opariuc. 

„Discuţiile au vizat aspecte legate de relațiile diplomatice și prietenia de 74 de ani dintre România și Republica Populară Chineză, bazată pe respect reciproc, ajutor mutual și valorile comune împărtășite de cele două state, valori pe care este clădită și universitatea noastră. Ne bucurăm că, în ultimii doi ani, numărul studenților care urmează cursurile Clasei Confucius din cadrul UOC s-a dublat față de perioada precedentă, fapt ce subliniază dorința tinerilor de a dobândi cunoștințe temeinice despre limba, cultura și civilizația chineză, de a se implica în activități educaționale care țin de schimbul cultural și de informații dintre țările noastre”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.  

Delegația ambasadei chineze, alături de reprezentanții conducerii universității și ai Clasei Confucius au vizitat centrul de simulatoare medicale și amfiteatrele Facultății de Medicină, precum și spațiile Clasei Confucius din corpul C al campusului universitar, unde Ambasadorul Han Chunlin a apreciat nivelul ridicat de cunoaștere a limbii chineze la grupa de avansați și le-a adresat cursanților felicitări și un mesaj de susținere și încurajare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3032 secunde