X

Ambasadorul Irlandei în România a deschis ”Săptămâna irlandeză” la Universitatea ”Ovidius”

21296
Ambasadorul Irlandei în România a deschis ”Săptămâna irlandeză” la Universitatea ”Ovidius” - uoc-1-1680101318.JPG

Articole de la același autor

Excelența Sa Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România a participat, marți, 28 martie 2023, la o întâlnire cu rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

„Discuţiile au vizat importanța rolului pe care îl are diplomația culturală și educațională pentru dezvoltarea comunității și a întregii regiuni. Întâlnirea a subliniat potențialul ridicat al parteneriatelor noastre universitare, în care dialogul constant și mobilitățile de studenți și cadre didactice se află pe primul plan. Nu în ultimul rând, vizita E.S. Paul McGarry la Universitatea Ovidius din Constanța a reafirmat valorile culturale pe care este clădită strânsa prietenie dintre țara noastră și Irlanda”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC. 

Întrevederea a fost urmată de o prelegere la care au luat parte studenții Facultății de Litere, alături de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, care s-au întors recent dintr-un proiect Erasmus desfășurat în Irlanda. Discuția cu tinerii a vizat aspecte legate de transformarea Irlandei din ultimele decenii, cu accent pe istoria recentă, din anii ‘50 până în prezent, precum și detalii despre reprezentarea culturală a țării, prin scriitorii săi.

Evenimentul a deschis „Săptămâna irlandeză: Diplomație, cultură și teatru”, o serie de manifestări organizate de către Facultatea de Litere pentru a celebra Ziua naţională a Republicii Irlanda.

În cadrul acestor activități, joi, 30 martie 2023, va avea loc o întâlnire online a studenților Facultății de Litere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Irlanda, E.S. Laurențiu-Mihai Ștefan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2981 secunde