Jale! Rezultate sub așteptări la Evaluarea Națională. Prea mulți elevi constănțeni nu au atins media 5

7194
2

Articole de la același autor

Când au ieșit din probele scrise, săptămâna trecută, absolvenții clasei a VIII-a erau atât de convinși de notele mari pe care le vor lua, încât părinții erau foarte mândri de ei. Miercuri, 3 iulie, însă, la vederea rezultatelor, surprinzător de slabe, cu certitudine alta a fost atmosfera în familii.

Și asta pentru că, în ciuda numeroaselor simulări județene și naționale, cei din bănci tot nu au fost conștienți că trebuie să privească cu seriozitate acest prim examen din viața lor. Sau cel puțin așa denotă rezultatele obținute.

Față de anul trecut, când procentul mediilor mai mari de 5 în județul Constanța a fost de 74,2%, de data aceasta raportul se situează la 73,7%.

În județul Constanța, cele mai multe note sub 5 au fost obținute la Matematică, din totalul elevilor prezenți la probă, 1.834 neputând trece de această notă. În timp ce la Limba și Literatura Română, din 6.017 elevi prezenți, 1.383 au obținut note sub 5.În opinia inspectorului școlar general, Sorin Mihai, „la o analiză inițială, județul Constanța a urcat 5 poziții în ierarhia națională, pe rezultatele înainte de contestații (de la poziția 22 la poziția 17)”.

În ceea ce privește ierarhia unităților de învățământ constănțene, IȘJ Constanța a transmis un tabel care se deschide cu Colegiul „Mircea” pe prima poziție, iar ultimele cinci poziții sunt ocupate de unități deja „consacrate” pentru rezultatele slabe: Adamclisi, Dumbrăveni, Almalău, Dobromir, Făurei.

Ei sunt cei doi mirciști de zece

Spre deosebire de anul trecut, când au fost înregistrate 16 medii de 10, în acest an s-au consemnat doar două medii - Maria Yasmine Paniță și Said Murtaza, cei doi „decari” fiind absolvenți ai gimnaziului Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. Și, conform rezultatelor incontestabile, cei doi aleg să fie viitori liceeni ai aceleași instituții.Maria Yasmine Paniță își va aduce aminte cu plăcere de acești patru ani de gimnaziu petrecuți la Colegiul „Mircea”, deoarece profesorii au sprijinit-o să reușească, iar colectivul a fost foarte frumos. „Mă așteptam la notele acestea, pentru că eram destul de sigură pe puterile mele, deoarece am tras toată viața mea să lucrez foarte mult”, a mărturisit premianta. Cât despre cei doi ani de pandemie și recuperarea materiei, aceeași elevă a declarat că profesorii de la clasă au fost indulgenți cu ei și au avut răbdarea necesară să recapituleze materia. „Dar și părinții mei mi-au creat condiții să reușesc să învăț de-acasă”, a afirmat Maria Yasmine Paniță, care nu s-a hotărât ce drum va urma spre facultate, dar deocamdată își dorește să rămână la Colegiul „Mircea” la specializarea mate-info simplu, nu bilingv.Spre deosebire de colega lui, Said Murtaza își dorește să ajungă la specializarea Științele Naturii, dar tot la Colegiul „Mircea”.

„M-am așteptat la un rezultat bun, dar nu poți să știi. Subiectele au fost mai grele decât cele de anul trecut. Și simulările au fost mai grele decât cele de anul trecut și ce mi s-a părut greu la matematică a fost exercițiul 4.b, nu neapărat din punctul de vedere al cunoștințelor, ci ca mod de lucru. În rest, au fost mici chichițe peste tot, lucruri care-ți puteau duce nota cât mai jos, dar mă bucur că nu am căzut în nicio capcană”, a declarat Said Murtaza despre subiecte.

Contestațiile se mai primesc și joi, 4 iulie 2024, în intervalul orar 8.00-12.00.Comentează știrea

Jale raportat la ???
4 iulie

Pai care era dezideratul ? 100% doar in basme si prin minune ! 100% e mereu de dorit, dar putin probabil sa fie realizabil ! 99-95-90-80 ??? cit se preconiza ? Marja de 1-2% fata de anul trecut nu e foarte relevanta, e tot pe acolo rezultatul ! Rezultatul de azi e undeva pe medie, adica acceptabil pe trend de tara [ nici prea-prea, nici foarte foarte ... adica "normal" raportat pe situatia din tara ] 1 din 4 picati, o fi mult-putin ? Aici e intrebarea, 1 din 4 e de JALE bine de tot si e acceptabil ??? E "normal" sa mai se si pice dar citi ??? Pe vremea era si "specialul[a]" clasei si tot felul de dileme de pauza [ adica ... ca de aia e asa, ca daca poate si minune si ... aspecte din astea ] Era 1 din 25, acuma ar fi 6-7 din 25 !!! De la 1 la 7 pai deja e grup consistent de "jale" ! Si testul asta daca iese de 99% parca nu e test ! Aspectele ar fi ca pe palier individual, la unii 25% e cu lacrimi de jale bine de tot si mai mult e cu JALE de Grup ! 25% merg mai departe pe societate si unde-cum !!! Adica se propaga JALEA si fara ajutor "specializat"[ programe alternative de Stat ] ... ca dezideratul e fiecare sa fie "de bun aport" societatii. Altfel, scoala e si fabrica de viitori infractori : 25% ??? Ce continuare au 25% cu Jalea ???

fani
4 iulie

FALS ! Totul era de asteptat, ba chiar va fi si mai grav in urmatorii ani ! S-a prezentat la TV situatia grava prin care peste 60 % din tinerii pana la 18 ani consuma droguri ,se puteau vedea terasele si cafenelele orasului pline de elevi pe tot timpul anului scolar , numai vorbim si despre calitatea execrabila a multor cadre didactice educate prin Universitati banuite ,etc. La ce rezultate sa te astepti cu aceste realizari ? Ce va fi mai rau, urmeaza

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde