La un pas de probele de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale

220
La un pas de probele de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale - probe-aptitudini-1714645544.jpg

Articole de la același autor

În luna mai se vor susține probele de aptitudini și cele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă pentru elevii de clasa a VIII-a care vor să meargă la licee vocaționale, la clase cu predare în regim bilingv a unei limbi moderne sau la clase cu predare în limbile minorităților naționale.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, timp de trei zile (13 – 15 mai 2024) vor fi eliberate și transmise anexele fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de aptitudini, urmând ca aceștia să se înscrie în zilele de 16 și 17 mai 2024. Probele sunt prevăzute a se desfășura în intervalul 21 – 24 mai 2024, comunicarea rezultatelor fiind stabilită pe 27 mai 2024, în aceeași zi fiind depuse și contestațiile la probele de aptitudini (dacă există prevederi metodologice privind contestarea probelor). Pe 31 mai 2024 vor fi comunicate rezultatele finale, în urma contestațiilor, la probele de aptitudini, precum și transmiterea, în format electronic şi în scris, către comisia de admitere județeană a listei candidaților declarați admiși la probele de aptitudini, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată.

În cazul în care candidatul dorește recunoașterea și echivalarea probei de limbă străină cu rezultate obținute la examene cu recunoaștere internațională, documentele pot fi depuse la școala de proveniență până la data de 27 mai 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde