La redistribuirea în clasa a IX-a, mulți "petenți" au luat în calcul navetă versus cazare la cămin

1905
La redistribuirea în clasa a IX-a, mulți

Articole de la același autor

În fiecare an, situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată a elevilor în învățământul liceal creează alte valuri de emoții, pentru că zeci de candidați își pun speranțele în rezolvarea unor cazuri care, de acasă, par ușor de rezolvat.

În perioada 26-28 iulie 2023, comisia de admitere a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a rezolvat cele 48 de situații, cum ar fi cazuri medicale speciale, schimburi de elevi, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere pentru apropiere de domiciliu sau corectarea unor erori de transcriere în baza de date a opțiunilor exprimate de elevi.

Din cele 48 de solicitări, 14 s-au referit la candidați gemeni, iar anul acesta nu am mai asistat la redistribuiri ale frățiorilor cu medii de admitere jenante la liceele constănțene de top. Cea mai mică medie a fost a unui frățior care, cu nota 5,22, fusese repartizat la Liceul Tehnologic „I.N. Roman”, iar în urma soluționării solicitării a ajuns la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, unde ultima medie a fost 8,32. De altfel, cu excepția candidaților gemeni/tripleți care nu pot fi… refuzați, în toate situațiile, soluționarea cazurilor speciale se realizează în baza ultimei medii de admitere.

Lista cazurilor speciale de la Constanța se deschide cu un caz medical al unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar, care solicita să plece de la Liceul Agricol Poarta Albă la Liceul Teoretic Murfatlar. Adică cu media de admitere 4,37 dorea să meargă la… ultima medie 4,90, fapt neaprobat.

Unui absolvent al Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul”, cu domiciliul în Năvodari și media 8,37, i s-a refuzat apropierea de domiciliu de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, unde a fost repartizat, la Liceul Teoretic „George Călinescu”, unde ultima medie era 8,42.

Altor doi candidați cu domiciliul în Mihail Kogălniceanu și media de admitere 4,62 li s-a refuzat apropierea, urmând ca din clasa a IX-a să facă naveta sau, cel mai probabil, să-și caute cazare, întrucât au fost repartizați la Liceul „Nicolae Titulescu” Medgidia, respectiv Liceul Tehnologic Pontica.

În finalul listei se află trei elevi care, ajunși la școala profesională, au sperat că-i salvează mediile de admitere, un pic mai mari decât ultimele medii de intrare. Spre exemplu, un elev din Ion Corvin, cu media de admitere 2,97, și-a dorit să treacă de la Școala profesională a Liceului Teoretic Băneasa la secția Resurse naturale și protecția mediului a aceleiași instituții, unde ultima medie a fost 1,75. Solicitare care nu s-a aprobat.

Cât ghinion să aibă un absolvent al Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” din Mangalia, cu media de admitere 4,75, care - justificând apropierea de domiciliu - a plecat de la Liceul Tehnologic Topraisar la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța. Și asta pentru că nu a avut medie pentru Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia.

În schimb, un alt coleg de-al lui, absolvent al gimnaziului Liceului Teoretic „Callatis”, cu domiciliul în Limanu, a fost redistribuit tot la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța pentru apropiere de domiciliu... În condițiile în care fusese repartizat computerizat la liceul din Cumpăna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6272 secunde