La biserica „Înălțarea Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea 23 August se slujește piatra de temelie

40083
La biserica „Înălțarea Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea 23 August se slujește piatra de temelie - x-ips-teodosie-1698324646.jpg

Articole de la același autor

Joi, 26 octombrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Cu acest prilej, de la ora 16.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de punere a pietrei de temelie a bisericii „Înălțarea Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea 23 August.

De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa [email protected].

Iar de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Vineri, 27 octombrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, ale cărui moaște se află la Catedrala Patriarhală din București. Ierarhul nostru va răspunde invitației Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și va fi prezent la cinstirea ocrotitorului Bucureștilor. Astfel, de la ora 9.30, în Altarul de Vară de pe Dealul Patriarhiei va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, înconjurat de ierarhii Sfântului Sinod, de preoți și de diaconi.

Sâmbătă, 28 octombrie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul Mitropolit al Țării Românești și ocrotitor al mănăstirii Dervent, prilej cu care, de la ora 8.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie arhierească de hram la mănăstirea Dervent, iar de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 29 octombrie, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Agigea (biserica veche). Totodată, ierarhul va sfinți lucrările de consolidare și renovare realizate la așezământul de cult și două Sfinte Cruci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.497 secunde