La ce facultăți din Constanța au mai rămas locuri fără taxă

1363
1
La ce facultăți din Constanța au mai rămas locuri fără taxă - inscrieriuniversitate7-1346695190.jpg

Articole de la același autor

Începând de mâine, după aflarea rezultatelor la contestații, și candidații care vor reuși să obțină o notă de trecere a Bacalaureatului 2012 vor putea să se înscrie la facultate.

Oricum înscrierile la Universitatea "Ovidius" pentru cea de-a doua sesiune de admitere debutează luni, 10 septembrie, iar la Universitatea Maritimă Constanța, unde au mai rămas 192 de locuri, se încheie pe 25 septembrie.
La cea mai mare instituție de învățământ superior de stat din Constanța au rămas disponibile 38 de locuri fără taxă, cele mai multe fiind la Facultatea de Matematică și Informatică, respectiv 15 la specializarea Matematică-informatică. Șase locuri au mai rămas la specializarea Chimie alimentară și tehnologii biochimice din cadrul Facultății de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului. Tot aici mai sunt disponibile trei locuri la chimie și trei locuri la fizică. Tot trei locuri mai găsesc viitorii candidați la specializarea interpretare muzicală (canto), a Facultății de arte, și patru la Artele spectacolului (actorie). La Facultatea de litere, două locuri fără taxă există la specializarea studii americane și tot atâtea la limba și literatura franceză-o limbă și literatură modernă (italiană, portugheză, engleză).
În ceea ce privește locurile cu taxă, sunt în total de 1.592, din care 403 sunt destinate învățământului fără frecvență sau la distanță. Cele mai multe locuri cu taxă, surprinzător, le-am găsit la specializarea Teologie ortodoxă pastorală (Facultatea de Teologie) și la Administrație publică (Facultatea de Drept), respectiv câte 50 de locuri.
În zilele de 17 și 18 septembrie au loc probele de concurs, iar pe 19 și 20 septembrie se vor afișa rezultatele.
După prima etapă de admitere, care s-a ținut în iulie, la Universitatea "Ovidius" s-au înmatriculat 2.835 de studenți boboci. Potrivit rectorului universității, cei mai mulți au ales Facultatea de Științe Economice - 21,02% din numărul total de înmatriculați, Facultatea de Medicină - 10,72% și Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie - 9,24%. Prof. univ. dr. Epure a declarat că s-a constatat o scădere cu 2,11% a numărului studenților înmatriculați, față de aceeași sesiune a lui 2011.
"Pentru a doua sesiune de admitere din luna septembrie Universitatea dispune de locuri la majoritatea specializărilor. Îi așteptăm pe cei care susțin a doua sesiune a examenului de bacalaureat, precum și pe cei care nu au reușit să se înscrie la studii universitare în sesiunea de admitere din luna iulie cu o ofertă educațională variată. Totodată, în luna septembrie continuă înscrierile pentru studii de masterat", a declarat rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure.



Comentează știrea

Un vecin de pe Strada Turda
4 septembrie 2012
Mizerie de nedescris si sobolani cat o pisica pe str TURDA,NR 26

Locuiesc pe strada Turda,lana Universitatea Ovidius de pe b-dul Mamaia.La nr 26, nu locuieste nimeni(vine din cand in cand o batrana,care le da sa manance cainilor din curte.Este o tarla intreaga de caini,mari si mici(dintre care si 2 sau 3 caini lup),care stau mai tot timpul nemancati.In cateva randuri,s-au mancat la propriu intre ei,s-a intamplat asta de cel putin 3 ori.In curte este o mizerie de nedescris,batrana aduna de peste tot gunoaie pe care le depoziteaza in curte,curte care este plina de sobolani care au ajuns si in curtile vecine,inclusiv in curtea mea.Nu stiu cui sa ma adresez,vad ca Primaria Constanta nu da 2 bani pe probleme de genul.Str TURDA,NR 26.Treceti sa vedeti cu ochii vostri!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5256 secunde