La revedere, Mamaia Copiilor!

1443
2
"A fost o ediție foarte reușită!", au concluzionat, deopotrivă, spectatorii și participanții. Mai puțin, poate, cei care se așteptau să intre în posesia unui premiu și i-am găsit plângând, la finalul festivalului, pe treptele Casei de Cultură din Constanța.

Au fost voci extraordinare, greu de departajat, lucru recunoscut și de membrii juriului. De altfel, conferențiar universitar Olimpia Urs, consilier superior artele-spectacolului în Ministerul Culturii, declara pentru "Cuget Liber", după gală: "O spun din toate punctele de vedere - ca mamă, ca tânără bunică, dar și ca membru în juriu și cadru didactic universitar: acest festival este o stare de extraordinară emoție. Am ascultat și anul acesta copii foarte talentați, pe care cu greu i-am departajat într-un clasament care, de voie de nevoie, trebuie făcut. Dar ei sunt, în egală măsură, muncitori și talentați. În acest context mai puțin ofertant, faptul că părinții mai cred în această artă menită să sensibilizeze și să educe sufletele tuturor, faptul că părinții se sacrifică și investesc în condiții materiale destul de grele, faptul că sunt convinși că lucrul profesorilor devotați acestei meserii este benefic și că sunt copii care mai vor să-și umple timpul cu ceva frumos, ceva educativ este o mare bucurie. Acest festival constituie o emulație atât de generoasă încât n-avem cum să nu recunoaștem că este un festival chiar important. Îi felicit pe toți care au contribuit - organizatori, sponsori, co-finanțatori, participanți, presă - să se construiască acest mare festival".

Palmaresul ediției a XI-a

Seara de gală s-a dorit un reality show și în cele din urmă chiar a fost unul reușit. O dovadă a fost reacția Oanei Diana Radu, din Craiova, câștigătoarea locului I la secțiunea interpretare, grupa a V-a, care, cu foarte mare greutate, a reușit să se adune pentru a interpreta din nou melodia "Lângă mine". La aceeași secțiune au mai obținut premiul I, la grupa I - Alexia Ioana Sava (Piatra Neamț), grupa a II-a - Bianca Mihaela Lixandru și Miruna Andreea Pânzaru, ambele din București, grupa a III-a - Anastasia Alina Popistașu (Botoșani), grupa a IV-a - Andrei Bogdan Șerban (București). Trofeul Aurel Manolache a fost obținut de Ana-Maria Găitanovici (Buzău).

La secțiunea interpretare grupuri mici, locul I a fost obținut de micuțele din Piatra Neamț ce formează trupa "Sweet", iar Trofeul Tomis a intrat în posesia trupei AK D.L. (București). La cealaltă "diviziune", respectiv grupuri, locul I a revenit trupei "Steluțele Muzicii" (București), iar Trofeul Tomis, ploieștenilor de la "Vivox".

La cea din urmă secțiune, cea de creație, subdiviziunea muzică pentru copii mici, premiul I a fost câștigat de melodia "Ciocănitoarea", muzică și text Marcel Iorga, în interpretarea neastâmpăratei Anastasia Horghidan. La muzică pentru copii școlari, premiul I a revenit melodiei "Hora mea", pe muzica lui Horia Moculescu și în interpretarea Anei Stănciulescu. Cantautoarea Viorela Filip a dedicat premiul I câștigat la diviziunea muzică pentru adolescenți colegului său aflat în suferință, Cornel Fugaru. Trofeul Aurel Manolache la secțiunea creație a revenit melodiei Cristinei Manoliu Săvulescu "Hello, iubire", în in-terpretarea unui grup format din: Cristina Constantin, Eliza Bocioacă, Andreea Dumitru, Cora-Paula Văcaru și Andreea Gabriela Copac.

Câștigătorul Premiului "CUGET LIBER"

Teodor Nicolae Manciulea, din Râm-nicu Sărat, județul Buzău, a fost preferatul ziarului "Cuget Liber", pentru interpretarea piesei "Tu nu vezi cerul", pe muzică de Andrei Tudor și text Andreea Andrei. De altfel, Teo a mai fost răsplătit de "Cuget Liber" cu un premiu special, anul trecut, la Festivalul Tinereții de la Costinești. "S-ar părea că îmi purtați noroc!", ne-a declarat după gala laureaților. Cu toate că încă nu a fost efectuată repartizarea compute-rizată, Teo se declară admis la Colegiul Național "Hașdeu" din Buzău, având media de absolvire 9,70. De doi ani își "antrenează" vocea cu compozitorul Viorel Gavrilă, făcând naveta la Ploiești. "Săptămâna aceasta a fost extraordinară, pentru că m-am întâlnit cu vechi prieteni de la alte concursuri și îmi pare tare rău că s-a terminat Festivalul. A fost o ediție corectă, cu foarte mult suspans. Până în ultima clipă am fost confuz, nu am știut cine sunt câștigătorii!".

Cu onoare duce mai departe festivalul

În unanimitate, oaspeții celei de-a XI-a ediții a Festivalului Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor" i-au mulțumit celui fără de care acest frumos eveniment nu s-ar fi putut petrece, și anume directorul festivalului, Liviu Mano-lache. Căruia i s-a alăturat la marele succes o echipă profesionistă a Televiziunii Române, condusă de Dan Manoliu.

Comentează știrea

Danco
12 iulie 2011
mamaia

Pe langa merituosii castigatori s-au strecurat, ca de fiecare data, pilele datorita "micilor sau mai marilor" interese! Tipic romanesc! Sau balcanic!!! La grupa a 3 si a 4 -rezultatele au fost cel putin surprinzatoare!!!!Atentie -premiul I de la gr.4-fff ciudat, la fel si la gr.2! Ca sa nu mai vorbim de premiul II si III la gr.V! Nu trebuie sa nu observi INTERVENTIILE nemeritate pt. acesti copii! Multi din jurati au si ei copii: le-ar placea sa fie si copiii lor dezavantajati de diverse comisii de examene, de diverse jurii?...Poate ar merita sa li se intoarca si lor roata! poate asa vor intelege...lacrimile celorlalti!

Ciel
12 iulie 2011
Grupuri mari si mici, grupuri de interese...

Felicitari lui Liviu Manolache ca nu a lasat sa moara acest festival. Dora Gaitanovici chiar merita trofeul, o voce superba - fata asta chiar canta. Nu inteleg insa cum de s-a permis participarea in concurs a grupurilor pregatite de Cristina Chis (director artistic al festivalului) si de Cristina Manoliu, cat timp Dan Manoliu era membru in juriu si regizor al evenimentului. Sigur ca aceste grupuri, in conditiile date, au castigat trofele festivalului, dar era de bun simt sa aiba momente artistice in afara concursului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2716 secunde