Latura filantropică a Târgului GAUDEAMUS

117
Latura filantropică a Târgului GAUDEAMUS - gaudeamus2-1376325944.jpg

Articole de la același autor

Caravana GAUDEAMUS a ajuns pe litoral, în fața Vilei nr. 1 din stațiunea Mamaia, pentru a cincea ediție, de data aceasta cu un număr record de edituri - 30. 

Evenimentul este organizat de Radio România - echipa GAUDEAMUS și Radio România - Radio Vacanța. 

Dincolo de latura sa binecunoscută, de a oferi turiștilor și localnicilor posibilitatea achiziționării de cărți la prețuri foarte accesibile, cu discounturi pe care nicio altă librărie nu le oferă, Târgul GAUDEAMUS are anul acesta și o latură filantropică. 

Cei care consideră că biblioteca lor a devenit neîncăpătoare, că vor trece ani până când unele dintre cărțile din ea vor mai fi răsfoite sau că miezul verii este un moment potrivit pentru o faptă bună, sunt invitați să aducă volumele care le prisosesc la GAUDEAMUS Mamaia. Multe dintre cărțile acum uitate și neglijate pot încă să aducă multă bucurie, prin intermediul proiectului "Cărțile se întorc acasă", derulat din anul 2010 de către Radio România, la nivel național. Principalul obiectiv al proiectului este reorientarea unui important fond de carte la care multe persoane sunt dispuse să renunțe, către biblioteci publice și școlare din mediul rural; până acum, peste 70.000 de volume au ajuns pe această cale la cei care și le doresc dar nu le pot avea altfel. Volumele donate de vizitatorii și expozanții la această ediție a târgului vor avea ca beneficiari bibliotecile din comunele Grădina și Târgușor, județul Constanța și biblioteca Penitenciarului Poarta Albă. 

Ioan Gyuri Pascu își lansează poveștile 

Din agenda foarte bogată a zilei de astăzi am reținut că, de la ora 17, în Studioul Radio Constanța / Radio Vacanța va avea loc evenimentul intitulat "Mecanici Poetice". Participă: Anca Mizumschi (București), Iulia Pană (Constanța), Bogdan Ghiu (București), Beatrice Ognenovici (Constanța). 

De la ora 17.30, împreună cu Asociația KULTurale, în spațiul de evenimente un alt moment "Mecanici poetice". Participă: Bogdan Ghiu (București), Beatrice Ognenovici (Constanța), Cristina Nemerovschi (București), Alexandru Voicescu (București). 

Moderatori: Anca Mizumschi, Amelia Stănescu, Iulia Pană. De la ora 18.30, lansarea cărții + CD: "Aventurile lui Chilli Ramirez" - Poveștile lui Gyuri, autor Ioan Gyuri Pascu. Invitat: Ioan Gyuri Pascu. De la ora 19, lansare de carte: "Oglinzile memoriei" - publicistică - memorialistică, autor Ovidiu Dunăreanu. Invitați: Nicolae Rotund, Angelo Mitchievici, Sorin Roșca. 

În finalul serii, EDITURA CECCAR va intra în dialog cu cititorii. Invitați: profesioniști contabili, stagiari pentru acces la profesia contabilă, candidați pentru examen acces profesie, absolvenți studii economice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9857 secunde