Lavinia Stan și-a lansat cartea la Universitatea "Ovidius"

278
1
Lavinia Stan și-a lansat cartea la Universitatea

Articole de la același autor

Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" organizează săptămâna aceasta o serie de evenimente la care invitată specială este Lavinia Stan, expert în științe politice și în probleme referitoare la comunism, post-comunism și democratizare. Plecată de peste 26 de ani din țară, Lavinia Stan a absolvit Facultatea de Științe Economice la București, iar la acest moment este director al Departamentului de Științe Politice de la St. Francis Xavier University, Antigonish, Canada și președinte al Society for Romania Studies. Colaborarea cu universitatea constănțeană a început în urmă cu câțiva ani, iar acum, ea, împreună cu Diane Vancea aduc în prim-plan o lucrare de excepție, care a fost lansată chiar ieri, în Sala Senatului a instituției de învățământ. 


Cartea, a precizat autoarea este traducerea variantei în limba engleză publicată în urmă cu doi ani peste hotare, acolo unde a fost extrem de bine primită și unde s-a bucurat de recenzii bune. Volumul a fost aniversar, dedicat împlinirii a peste două decenii de la căderea regimului comunist. "Prin România postcomunistă. Trecut, prezent, viitor, am vrut să luăm pulsul României după căderea regimului comunist. Lucrarea începe cu un capitol care conține un set de scrisori primite de colaboratorii noștri, de la români, înainte și după revoluție, în care fiecare scrie ce crede că se va întâmpla pe viitor. Din scrierile lor, unii sunt pesimiști, alții scriu că am avut omoruri în stradă, dar în cei tineri se vede elanul necunoscutului, elanul începutului, care-i animează să meargă mai departe. Desigur, cartea cuprinde capitole pe diverse teme, iar colaboratorii noștri scriu despre modul în care a fost făcută politica în România, persistența PSD-ului sau cum elitele au fost rapace și au epuizat resursele statului prin corupție sau alte mijloace, situația femeilor în România, fragmentarea sistemului de partide etc", a declarat pentru "Cuget Liber", Lavinia Stan. 


Comentează știrea

Martor.
16 mai 2017
Coautoare.

Titlu fals din scapare de greseala eronata. Este un volum de studii coordonat de persoana din titlu și profesoara Diane Vancea. Nu este o carte personala.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4224 secunde