Liceul "Călinescu", gazda unei reuniuni internaționale

292
Alături de 16 școli din alte nouă țări din bazinul Dunării, Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța este integrat, începând din mai 2012, în proiectul de anvergură internațională "Empowering Young People - Connecting Europe", propus de KulturKontakt Austria, sub egida Uniunii Europene. 


Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" Călărași din Republica Moldova, JU Srednja Mjesovita Skola "17 Septembar" din Muntenegru și Zabljak Srednjoskolski Centar Pale (High School Centre Pale) din Bosnia Herțegovina sunt celelalte unități de învățământ cu care face echipă liceul constănțean.

De altfel, zilele acestea, Liceul "Călinescu" organizează întâlnirea celor patru echipe din cele patru țări participante. Acestea, formate din câte patru elevi și trei profesori, se vor implica în identificarea as-pectelor specifice zonelor lor și vor construi planul acțiunilor comune ce urmează a fi derulate pe parcursul anului școlar 2012- 2013, în cadrul proiectului.

Întâlnirea va fi moderată de specialiștii KulturKontakT Austria, Radmila Gosovic, Judit Agnes Kiss, Evelyn Blumenau și Walter Kreuz, care vor prezenta copiilor fațetele teoretice ale conceptului și tehnicile de abordare ale acestuia și platforma de colaborare pe Internet.

Scopul acestei inițiative este implementarea, în fiecare școală parti-cipantă, pe parcursul unui an școlar, a conștientizării unor principii euro-pene, precum dialogul intercultural, cetățenia activă, dezvoltarea durabilă sau educația antreprenorială. Proiectul a presupus deja reuniuni de planificare a parcursului în Austria, în mai, și în Muntenegru, în iulie.

Echipa Liceului Teoretic "G. Călinescu" Constanța este formată din elevii Tania Constantin, Ro-bert Ampoițan, Ștefan Avram și Daniel Ciobanu, din clasa a X-a, îndrumați de profesoarele Camelia Dochie (coordonator), Cristina Zaharia (director), și Janetta Bărăitaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.286 secunde